Juve je prejak da bi prokockao finale

Juventus nakon pobjede od 2:0 u Kneževini ima jasnu situaciju na putu ka finalu Lige šampiona u Kardifu. Gonsalo Iguain želi da uđe u istoriju "stare dame" po broju golova u jednoj sezoni
0 komentar(a)
Monako - Juventus, Foto: Reuters
Monako - Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.05.2017. 10:14h

Sve je spremno za put u Kardif, ostalo je još 90 minuta u kojima Juventus teško može da uprska sve dobro što je uradio ove sezone u Ligi šampiona.

Italijanskog šampiona čeka revanš polufinala protiv Monaka, a razlika u kvalitetu se vidjela prije šest dana u Kneževini - bilo je 2:0 za "staru damu" u meču u kojem je francuski tim igrao, a protivnik znao kako da iskoristi šanse koje su mu se ukazivale.

Ukratko - Juve je pokazao da je vrhunska takmičarska ekipa, a Monako da i dalje nije na tom nivou.

"U Monaku smo napravili veliki korak ka finalu, ali potrebno je još dosta napora da bismo ostvarili cilj. Ne bih rekao da smo završili posao u ovom dvomeču, jer je Monako svima stavio do znanja da je odličan tim", rekao je trener Juventusa Masimilijano Alegri.

Dva gola Gonsala Iguaina u toj utakmici lansirala su Juve ka finalu, a Alegri je i toj utakmici dao trenerski pečat kada je iznenadio javnost i umjesto Huana Kvadrada u prvi tim uvrstio Danijela Alveša. Brazilac mu je to vratio s dvije asistencije...

"Juventus ima grupu igrača, ekipa se ne dijeli na prvi i drugi tim. Alveš je odradio veliki posao u prvoj utakmici, jer smo morali da pronađemo način da zaustavimo Monakovu igru po krilima, jer je tu najopasniji. Uglavnom smo u tome uspjeli, rezultat govori da jesmo", istakao je Alegri.

Iguain juri Felićea Borela

Iguain je do sada dao 32 gola za Juve i ima šansu da postane igrač sa najviše pogodaka u sezoni u istoriji kluba.

Najbolji je Feliće Borel, koji je u sezoni 1933/34. bio strijelac 37 puta, a Iguain ima još najmanje pet utakmica (šest ako Juve zaigra u finalu Lige šampiona) da obori taj rekord.

U tri prethodna polufinala Lige šampiona Monako nikada nije pobijedio na gostovanju.

Večeras će imati teži posao nego ikad, jer je Juve u seriji od 22 meča bez poraza na „Juventus areni“ u evropskim takmičenjima.

U 11 polufinala na svom terenu torinski velikan je slavio devet puta, a upisao je i dva remija.

"Finale? Mislim da smo sada zreliji nego prije dvije godine u Berlinu", dodao je Alegri koji se osvrnuo na poraz od Barse 2015. u okršaju za titulu.

Bufon: Porazi u finalima su mi dali snagu

A Đanluiđi Bufon će večeras 150. put nastupiti u evropskim takmičenjima. Osvojio je praktično sve u karijeri, ali Ligu šampiona nije. Makar nije još, a poražen je u dva finala - 2015. od Barselone i 2003. od Milana.

"Poraz u finalu 2003. mi je godinama davao motiv da osvojim Ligu šampiona. Izgubiti tada na penale od Milana je bilo veoma bolno za nas, ali imao sam samo 25 godina i od tog trenutka sam trofej Lige šampiona poželio još više. Protiv Barse prije dvije godine nismo bili daleko, a naš protivnik je tada bio u top formi... Da li smo sada blizu titule? Nismo, prvo moramo da prođemo Monako, samo o tome mislimo", rekao je Bufon za zvanični sajt Uefe.

Bufon, dakle, s Juveom čeka prvi evropski trofej, a jedini do sada koji je osvojio je onaj iz sezone 1998/99. kada je s Parmom bio najbolji u Kup Uefa.

Monako se ne predaje, Žardim poručio: Ako damo prvi gol...

Monako je sanjao finale Lige šampiona, ali se mnogo toga promijenilo nakon poraza od Juventusa u prvom meču polufinala.

Finale u Kardifu je praktično nemoguća misija, pa su „kneževi“ više od revanša u Torinu okrenuti francuskoj Ligi 1 u kojoj su nadomak titule. Monako dva kola prije kraja ima tri boda prednosti u odnosu

Pari Sen Žermen, s tim što tek treba da odigra zaostali meč. Trofej je praktično tu...

"Blizu smo titule, ali moramo i u preostala tri meča da zadržimo pristup koji nas je krasio tokom sezone. Vjerujem da smo dovoljno stabilan tim da završimo sezonu trofejom", rekao je trener Monaka Leonardo Žardim.

Juve nije završena priča, ali...

"Realno, teško je prijetiti protivniku kakav je Juventus nakon prve utakmice. U njoj smo propustili šansu, ali nećemo se predati. Ako prvi damo gol, sve je moguće", kazao je Portugalac.

Bonus video: