Fudbalerka Željezničara tukla igračicu Mladosti kao u oktagonu

Igračica gostujućeg tima Silvija Sekačić je fizički nasrnula na članicu Mladosti Adnu Ljubanović i počela brutalno da je udara pesnicama, kao da je u pitanju MMA borba, a ne fudbal
64 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2017. 14:46h

Nevjerovatna tuča je obilježila duel fudbalerki Mladosti iz Nević Polja i sarajevskog Željezničara u Prve ženske lige FBiH (1:1).

Do sukoba je došlo u samom finišu utakmice, kada je igračica gostujućeg tima Silvija Sekačić fizički nasrnula na članicu Mladosti Adnu Ljubanović i počela brutalno da je udara pesnicama.

Tuču je pokušao da zaustavi sudija Senad Dervić, a kada nije uspio, nasilje su prekinule ostale igračice i stručni štabovi.

Nogometni/ Fudbalski savez BiH mogao bi Sekačićevu da doživotno udalji iz fudbala.

“Vrlo lijepu utakmicu zasjenilo je, blago je reći, nasilničko ponašanje igračice ŽNK Željezničar Silvije Sekačić, koja je u 87. minutu divljački nasrnula na igračicu ŽNK Mladost Adnu Ljubanović. Nakon što ju je oborila na pod, sjela joj je na leđa i neprestano je udarala šakama”.

“Ni glavni arbitar Senad Dervić nije mogao da udalji nasilnu Silviju Sekačić od Ljubanović, čak i u tim trenucima sve je ličio na UFC borbu, jer je Sekačić i dalje udarala”.

“Tek nakon što su pritrčale ostale igračice situacija se smirila. Kakvim riječima opisati ovaj čin, a da ostanemo u granicama pristojnog. Dovoljno je reći da ovakvo ponašanje nema veze sa zdravom pameću. Ovakvim osobama nije mjesto u fudbalu i definitivno su zaslužile doživotnu suspenziju”.

“Da li će se sve završiti na crvenom kartonu Sekačić pokazaće vrijeme. Preostalo je da vidimo da li će organi NFSBiH donijeti primjerene sankcije”, piše u saopštenju Mladosti.

Galerija

Bonus video: