Rakojević: Bez euforije, jedini cilj je Evropa

"Budućnost ima teži raspored, ali je i dalje veliki favorit da bude prva na kraju", kaže trener Sutjeske Nikola Rakojević
1 komentar(a)
Nikola Rakojević, Foto: Savo Prelević
Nikola Rakojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.05.2017. 12:44h

Tri posljednje sedmice prvenstva pokazaće da li je ovo zaista proljeće Sutjeske, ali se uoči raspleta sezone čini da su Nikšićani na pravom putu - plasirali su se u finale Kupa, na korak su od plasmana u Evropu, u igri su i za titulu, a na klupi imaju trenera koji zna kako se osvajaju trofeji.

Nikola Rakojević, međutim, smiruje euforiju, tri cilja svodi na samo jedan, do kojeg može da dođe na dva načina:

„Nema euforije, mi i dalje imamo jedan jedini cilj - da se plasiramo u Evropu. Želimo da to uradimo kroz prvenstvo, kako bismo bili rasterećeniji u finalu Kupa”.

Tri prvoplasirane ekipe sa prvenstvene tabele plasiraće se na evropsku scenu - četiri kola prije kraja Sutjeska se probila do dČruge pozicije, koju dijeli sa ekipom Mladosti, a čekaju je dueli sa timovima iz donje polovine tabele: Lovćenom i Iskrom u gostima, Bokeljom i Rudarom kod kuće. Četvrtoplasirani Dečić ima dva boda manje.

„Idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti gdje ćemo završiti. Nismo još uradili ništa. Želimo da ostanemo među tri vodeća tima, što uopšte neće biti lako, prvenstvo je nepredivo do krajnjih granica, svako svakog može da pobijedi”, dodaje trener Sutjeske.

Dvije posljednje pobjede, protiv do ovog kola dva vodeća tima, Mladosti u gostima i Budućnosti kod kuće, pokazale su, međutim, da su Nikšićani zasluženo u vrhu tabele, a da napad na titulu uopšte nije nerealan cilj.

Četiri utakmice do kraja sezone Budućnost ima samo tri boda više (samo tri, jer je prije 10 kola imala 21 više od Sutjeske), te teži raspored, utakmice sa Dečićem i Mladosti kod kuće, Zetom i Jedinstvom u gostima.

22 boda osvojila je Sutjeska na 10 utakmica pod Nikolom Rakojevićem. U posljednjih 10 kola Nikšićani su uzeli i najviše bodova u ligi, ispred Lovćena i Iskre koji su osvojili po 20, te Zete sa 19

Rakojević, očekivano, titulu ni ne spominje.

„Uopšte se ne opterećujemo. Istina je da je Budućnost u lošoj seriji rezultata, istina je i da ima težak raspored do kraja, ali mislim da je i dalje glavni favorit da bude prva”.

Sutjeska želi bar jedan trofej, što djeluje kao realnost nakon proljećnog preporoda. Od dolaska Rakojevića na kormilo, u trećem kolu druge polusezone, Sutjeska je na 10 utakmica osvojila 22 boda, najviše u ligi (Lovćen i Iskra osvojili su po 20, a Zeta 19 u posljednjih 10 kola).

Šta se to promijenilo kraj Bistrice?

„Zasluga je fudbalera i prethodnog stručnog štaba, koji je prošao zimske pripreme. Ja sam promijenio samo malo. Ekipa je pokazala napredak”, kaže Rakojević.

Sutjeska sada ima i fudbalera na vrhu liste strijelaca (Bojan Božović je sa 10 golova stigao Vujovića i Đalovića iz Budućnost), što je jedan od pratećih elemenata timova koji su u dobrim serijama, koji su u igri za trofeje.

Sutjeska se bori, ali i sprema za Evropu.

„Protiv Budućnosti smo igrali bez Stevana Kovačevića i Igora Ivanovića, koji su među ključnim igračima, a opet smo ostvarili pobjedu, zabilježili dobar rezultat. To je možda znak da smo na dobrom putu”, zaključuje Rakojević.

Ko s kim do kraja

Budućnost (51): Dečić (domaćin), Zeta (gost), Mladost (d), Jedinstvo (g)

Sutjeska (48): Lovćen (g), Bokelj (d), Iskra (g), Rudar (d)

Mladost (48): Zeta (d), Jedinstvo (g), Budućnost (g), Lovćen (d)

Dečić (46): Budućnost (g), Lovćen (d), Bokelj (g), Iskra (d)

Zeta (45): Mladost (g), Budućnost (d), Lovćen (g), Bokelj (d)

Bonus video: