Zašto je Spaleti naljutio cijelu Italiju?

Kada sam se vratio u Romu jasno sam rekao da neću da budem čuvar lika i djela Franćeska Totija. Za mene je on fudbaler Rome", kazao je Spaleti
1 komentar(a)
Toti i Spaleti, Foto: Corrieredellosport.it
Toti i Spaleti, Foto: Corrieredellosport.it
Ažurirano: 08.05.2017. 09:20h

Roma je sinoć očitala lekciju Milanu na "San Siru" 4:1, odložila šampionsko slavlje Juventusa, ali italijanska javnost i mediji danas se ne bave pobjedom, već Lućanom Spaletijem i Franćeskom Totijem.

Odluka da Totija ostavi cijeli meč na klupi i da mu ne dozvoli da posljednji put istrči na kultni milanski stadion, protumačila se kao nepoštovanje prema legendi.

Takvo mišljenje ojačano je i zbog toga što su čak i navijači "roso-nera" raširili transparent na kome su se zahvalili "velikom rivalu Franćesku Totiju".

"Kada Toti igra pet minuta, kažete da ga ne poštujem. Kada ne igra, kažete isto. Kada sam se vratio u Romu jasno sam rekao da neću da budem čuvar lika i djela Franćeska Totija. Za mene je on fudbaler Rome", kazao je Spaleti.

Trener Rome je rekao da ne postoji sukob između njega i Totija.

"On je profesionalac, vrijedno trenira, ali ja sastavljam tim. On to poštuje. Mi smo igrali protiv Milana za Ligu šampiona, ostvarili rekordnu šestu pobjedu zaredom u gostima, a vi pitate i pričate koliko je igrao i zašto nije igrao Toti. To je besmisleno. Zažalio sam što sam se vratio u Romu, da mogu da vratim vrijeme, nikada se ne bih vratio", kazao je bijesni Spaleti.

Bonus video: