Venger konačno pobijedio Murinja i zakuvao borbu za Ligu šampiona

Liverpul je treći sa 70 bodova i 36 utakmica, po 35 su odigrali Mančester siti (69) i Junajted (65), a Arsenal je na 34 susreta sakupio 63
0 komentar(a)
Dani Velbek, Foto: Reuters
Dani Velbek, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.05.2017. 17:05h

Za broj 13 se kaže da je baskuzan, Arsenu Vengeru je bio srećan - nakon sedam remija i pet poraza od Žozea Murinja u Premijer ligi, Profesor je konačno našao način da prekine prokletstvo i u 13. obračunu sa Specijalnim napokon stigao do pobjede.

Arsenal je savladao Mančester junajted golovima Granita Džake u 54. nakon što je lopta zakačila Andera Ereru i bivšeg igrača "crvenih đavola", Danija Velbeka, u 57. minutu i potpuno otvorio borbu za Ligu šampiona.

Liverpul je treći sa 70 bodova i 36 utakmica, po 35 su odigrali Mančester siti (69) i Junajted (65), a Arsenal je na 34 susreta sakupio 63.

Mjesta ima samo za dvije ekipe, a samo velikan sa "Old traforda" ima plan B, jer bi osvajanjem Lige Evrope stekao pravo nastupa u evropskoj eliti.

Liverpul je propustio priliku da napravi veliki korak ka Ligi šampiona, jer je igrao bez golova na svom stadionu sa Sautemptonom.

Liverpul je imao veliku šansu da pobijedi, ali je Džejms Milner promašio penal u 66. minutu.

Bio mu je to prvi neiskorišteni jedanaesterac penal od marta 2009. godine protiv Stouka. U međuvremenu ih je dao 18, a čak osam ove sezone.

Zanimljivo je da je Liverpul ove sezone uputio čak 32 šuta ka golu Sautemptona u dva meča, a nije dao ni gol, jer je na "Sent Meriju" takođe bilo 0:0.

"Sveci" su ove sezone definitivno crna beštija za Jirgena Klopa i njegove igrače, jer su ih u Liga kupu dva puta savladali sa po 1:0.

Bonus video: