Od novog trenera zavisi ostaje li Jovetić u Sevilji

Jovetić je, podsjećaju mediji, briljantno počeo polusezonu u Sevilji, golovima protiv Reala i asistencijama stekao status ljubimca navijača, ali je serija loših rezultata, umanjila entuzijazam i prema njemu, ali i prema cijelom timu
1 komentar(a)
jovetić, Foto: Eldesmarque.com
jovetić, Foto: Eldesmarque.com
Ažurirano: 08.05.2017. 11:39h

Španski mediji, posebno oni iz Andaluzije, dva dana pišu o Stevanu Jovetiću i njegovoj budućnosti u Sevilji.

Juče je list "Estadio deprtivo" javio da želja Sevilje da otkupi Jovetićev ugovor od Intera nije sporna, ali da je klub u ovom trenutku procijenio da nije spreman da plati 14 miliona eura, na koliko se obavezao u ugovoru o pozajmici, koji je potpisan u januaru.

Navodno, Sevilji je neophodan klasični golgeter, neko poput Bake ili ranije Kanutea, a ne igrač Jovetićevog kalibra.

List "Eldesmarke" danas piše da će, zapavo, sve zavisiti od toga što odluči novi trener, s obzirom na to da je odlazak Horhea Sampaolija na klupu selekcije Argentine gotovo izvjestan.

Jovetić je, podsjećaju mediji, briljantno počeo polusezonu u Sevilji, golovima protiv Reala i asistencijama stekao status ljubimca navijača, ali je serija loših rezultata, umanjila entuzijazam i prema njemu, ali i prema cijelom timu.

Zbog toga se čeka da se riješi pitanje svih pitanja i da se vidi ko će naslijediti Sampaolija.

Kao glavni kandidat pominje se Eduardo Berizo, aktuelni trener Selte, a nekadašnji Sampaolijev saradnik na klupi reprezentacije Čilea, kome ugovor sa timom iz Viga ističe na kraju sezone.

"Eldesmarke", takođe, navodi da bi u pregovorima oko definitivnog transfera Jovetića, problem mogla da predstavlja i njegova godišnja plata, te bi se i oko te stavke vjerovatno vodili pregovori.

Do kraja Primere ostala su još dva kola.

Sevilja je četvrta na tabeli, sa šest bodova više od Viljaraeala, pa će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Narednog vikenda gostuje Realu, a u posljednjem meču sezone dočekuje Osasunu.

Bonus video: