Grof otišao iz Crvene zvezde

"Pozvali smo vas da saopštim da nisam više trener, mislim da je to moralan čin posle rezultata koje smo postigli", rekao je Božović
2 komentar(a)
Miodrag Grof Božović, Foto: FK Crvena zvezda
Miodrag Grof Božović, Foto: FK Crvena zvezda
Ažurirano: 07.05.2017. 12:28h

Crnogorski stručnjak Miodrag Grof Božović nije više trener Crvene zvezde.

"Pozvali smo vas da saopštim da nisam više trener, mislim da je to moralan čin poslije rezultata koje smo postigli", kazao je Božović na vanrednoj pres konferenciji.

Zvezda je juče izgubila od Voždovca, i tako prepustila Partizanu prvo mjesto na tabeli tri kola prije kraja.

Partizan ima tri boda prednosti.

"Trener sam, treba da odem kao gospodin. Daleko smo od dva cilja, eventualno je tu Kup... Hvala ljudima iz kluba koji su mi omogućili da radim. Ja sam vukao gro poteza, ja sam ih vukao i krivica je do mene", rekao je Božović.

Božović je u prvoj sezoni nadmoćno osvojio titulu. Blizu odlaska je bio i zimus, ali je tada ipak odlučio da nastavi.

"Nisam odlučio na prečac. I u upravi kluba su shvatili da na temu mog odlaska nema potrebe da se više razgovara. Ekipa se dosta zamorila, nismo izdržali pritisak. Ne bih pričao o stanju u srpskom fudbalu, ono je takvo kakvo je, ali neću o tome. Pametan uči na svojim greškama, a budala na tuđim", rekao je dosadašnji trener Zvezde.

Srpski mediji su odavno zamjerali Božoviću na izboru stranaca, ističući da igrači koje je doveo nisu pokazali kvalitet za Zvezdu. Na pitanje da li bi da može da vrati vrijeme doveo iste igrače, odgovorio je uz smijeh:

"Kad bi baba imala... Ma, poslije onoga nema kajanja", zaključio je Božović.

Bonus video: