Jovović osvojio titulu u Jordanu

Jovović je preuzeo Al Fajseli šest kola prije kraja, kada je ekipa bila na trećem mjestu sa tri boda manje od lidera
53 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Jovović, Foto: Filip Roganović
Nebojša Jovović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.05.2017. 17:01h

Samo desetak dana nakon što je napustio Sutjesku Nebojša Jovović je otišao u Jordan, a četiri sedmice kasnije, već je heroj tamošnjeg fudbala - 43-godišnji trener osvojio je titulu sa Al Fajselijem iz Amana.

Kada je preuzeo kormilo, njegova ekipa je bila treća na tabeli, sa tri boda manje od lidera, ali je sjajnom serijom u posljednjih šest kola (pet pobjeda i remi) donio jednom od najvećih klubova sa Bliskog Istoka 33. titulu u istoriji, a prvu od 2012. godine.

Prava drama gledana je u posljednjem kolu, pred koje su Al Fajseli i gradski rival Al Džazira imali isti broj bodova.

Da su i jedni i drugi ostvarili pobjede igrala bi se majstorica za titulu, ali je Al Fajseli dobio svoj meč - ubjedljivo protiv Sahaba kod kuće (4:0), dok je Al Džazira igrala bez golova na gostovanju Al Ahliju.

Slavlje na dupke punom stadionu „Aman internešnl”, pred preko 20 hiljada gledalaca, moglo je da počne.

Jovović je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, osim Sutjeske, vodio crnogorske drugoligaše Kom i Berane, a bio je trener i Hadžera iz Saudijske Arabije i pomoćnik Miodraga Radulovića u Kazmi iz Kuvajta.

Prije pet godina bio je i sportski direktor Budućnosti.

Jovović je, interesantno, preuzeo Al Fajseli iz ruku takođe nekadašnjeg trenera Sutjeske Baneta Cmiljanića koji je otpušten nakon dva vezana remija i pada na treće mjesto.

Bonus video: