Gdje je i šta radi Esteban Saveljić - proslavio ulazak u Primeru, a da li će se vratiti u Crnu Goru?

Saveljić je nedavno proslavio ulazak u društvo najboljih španskih timova, sa saigračima iz Levantea, koji je šest kola prije kraja Segunde izborio povratak u Primeru
366 pregleda 2 komentar(a)
Esteban Saveljić, Foto: Eldesmarque.com
Esteban Saveljić, Foto: Eldesmarque.com
Ažurirano: 05.05.2017. 16:35h

Umjesto da bude budućnost reprezentacije, Esteban Saveljić kao da je nestao sa crnogorske fudbalske mape.

Saveljić je posljednji put dobio poziv Ljubiše Tumbakovića za meč sa Rumunijom u septembru prošle godine, ali je otkazao dolazak.

Od tada nema ga ni u kombinacijama...

“Sa njim ima­mo te­šku ko­mu­ni­ka­ci­ju, jer pri­ča sa­mo špan­ski”, objasnio je tada Tumbaković, ali se, između redova, moglo pročitati da Saveljić i nije previše zainteresovan da i ubuduće nosi dres crnogorske selekcije, za koju je uknjižio četiri nastupa, posljednji u martu 2016. na prijateljskom meču sa Grčkom.

Gdje je i šta radi Argentinac crnogorskog porijekla, 25-godišnji defanzivac, koji je prije dvije godine dobio državljanstvo zemlje svojih predaka i zaigrao za naš nacionalni tim?

Momak rođen u Tandilu, rodnom mjestu slavnog tenisera Huana Martina del Potra i nekadašnjeg fudbalskog asa Maura Kamoranezija, nedavno je proslavio ulazak u društvo najboljih španskih timova, sa saigračima iz Levantea, koji je šest kola prije kraja Segunde izborio povratak u Primeru.

Timski uspjeh je ostvaren, ali na ličnom planu Saveljić je, međutim, imao tešku sezonu – odigrao je samo 135 minuta na sedam mečeva, a svaki put na teren je ušao sa klupe.

On je u avgustu prošle godine došao u Levante iz Almerije za 500 hiljada eura i potpisao ugovor na četiri godine.

Španski mediji javljaju da su male šanse da ostane u klubu iz Valensije, te da je najrealnija opcija da ode negdje na pozajmicu.

Traže ga Almerija, Ovijedo i Valjadolid.

Početkom aprila izgledalo je da je njegov odlazak praktično gotova stvar, nakon što je odbio da se rukuje sa trenerom Munjisom, koji ga je na meču sa Mirandesom ubacio u igru u 37, a izveo iz igre u 71. minutu.

Saveljić se, dan kasnije, izvinio.

“Shvatam da sam napravio nešto što je mimo kodeksa ponašanja profesionalnog fudbalera. Izvinjavam se treneru, saigračima, navijačima... Napravio sam grešku, koja se neće ponoviti”, kazao je tada Saveljić, a trener mu je oprostio, pa je ušao sa klupe na dva naredna meča.

Tako izgleda, ukratko, fudbalska karijera – da li već bivšeg, ili i dalje potencijalnog reprezentativca Crne Gore.

Boravak u Valensiji, Saveljić će, međutim, pamtiti po najvažnijem događaju u svom životu – uskoro će postati otac, a prije nekoliko dana je objavio da njegova supruga Fjore čeka blizance.

Bonus video: