Samba u Samari, Brazil u četvrtfinalu

Petostruki svjetski šampion će u četvrtfinalu igrati sa pobjednikom meča Belgija - Japan
0 komentar(a)
Tijago Silva, Foto: Reuters
Tijago Silva, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.07.2018. 15:53h

Brazil se povijao pod napadima Meksika u uvodnim minutima, a onda je krenula samba - "selesao" je preuzeo potpunu kontrolu, savladao "sombrerose" sa 2:0 i domogao se četvrtfinala Mundijala u Rusiji.

Više nego zasluženu pobjedu prvom favoritu Svjetskog prvenstva donijeli su Nejmar u 51. i Roberto Firmino u 88. minutu.

Nakon uvodne inicijative Meksika, Titeovi izabranici su počeli da opsjedaju gol Giljerma Oćoe. Jedan od najzapaženijih golmana prošlog Mundijala je branio sve što se moglo, skidao zicere Brazilcima, ali ništa nije mogao kod golova.

U 51. minutu je Vilijan fenomenalno prošao, ubacio loptu pred gol, koju je promašio Gabrijel Žezus, ali je na nju naletio Nejmar i ubacio je u praznu mrežu.

Drugi pogodak je bio gotovo istovjetan - u 88. minutu je najskuplji fudbaler svijeta probio po lijevoj strani i ubacio loptu u peterac, gdje je sam kao duh bio Firmino.

Ovo je bio peti susret Brazila i Meksika na svjetskim prvenstvima i "el tris" opet nije dao gol. Primio ih je 13, a samo jednom nije izgubio, i to prije četiri godine u grupi baš u Brazilu.

Petostruki svjetski šampion će u četvrtfinalu igrati sa pobjednikom meča Belgija - Japan.

BRAZIL - MEKSIKO 2:0

Samara - „Samara arena“. Gledalaca: 41.970. Sudija: Đanluka Roki (Italija). Strijelci: Nejmar u 51. i Firmino u 88. minutu. Žuti kartoni: Filipe Luiz, Kazemiro (Brazil), Alvares, Erera, Salsedo, Gvardado (Meksiko).

Brazil: Alison, Fagner, Silva, Miranda, Filipe Luiz, Paulinjo (80. Fernandinjo), Kazemiro, Vilijan (90+1. Markinjoš), Kutinjo (86. Firmino), Nejmar, Gabrijel Žezus.

Meksiko: Oćoa, Alvares (55. Đ. dos Santos), Ajala, Salsedo, Galjardo, Markes (46. Lajun), Erera, Gvardado, Vela, Losano, Ćićarito (60. Himenes).

Bonus video: