Glamur u Madridu, Ronaldo sa druge planete - Real preko Atletika hita ka Kardifu (3:0)

Real slavio 3:0 protiv Atletika, golovima Kristijana Ronalda u 9, 73. i 86. minutu. Revanš je 10. maja na "Visente Kalderonu"
0 komentar(a)
Ronaldo i Savić, Foto: Reuters
Ronaldo i Savić, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2017. 20:57h

Tri puta su Real i Atletiko igrali u završnici Lige šampiona u minule tri godine, tri puta su nijanse presudile u korist "merengesa", ovoga puta razlika je bila - svjetlosna godina.

Napravili su je svi igrači Zinedina Zidana, ali heroj je samo jedan, koji kao da je došao sa drugog univerzuma - Kristijano Ronaldo je postigao sva tri gola u pobjedi Reala 3:0, usmjerivši prvaka Evrope ka trećem finalu LŠ u posljednje četiri godine.

Atletiku i našem Stefanu Saviću ostala je samo nada pred revanš, ništa drugo - nakon godina teške borbe dva madridska giganta, "krvave borbe pasa", kako su te duele nazivali španski mediji, "kraljevski klub" je konačno pokazao da je mnogo bolji tim od rivala iz komšiluka.

Glamuroznu predstavu prikazao je najveći svjetskog klub, uz demonstraciju razlike u klasi, brzini i kreaciji, pa čak i agresivnosti i taktičkoj zrelosti, čime se Atletiko ponosio posljednjih godina.

I ponovo je jedan igrač ugrabio slavu, ponovo se priča o Kristijanu Ronaldu, a ne o Mesiju. Nevjerovatan osjećaj za gol, nevjerovatan osjećaj za prostor, moć i u vazduhu i na zemlji, lakoća poentiranja - opet je Portugalac sve to prikazao u jednoj večeri, na tri različita načina postigao je tri gola.

Čak osam puta je CR7 pogodio protivničku mrežu na tri utakmice nokaut faze, protiv Bajerna i Atletika - a to mogu samo najveći.

Dvije sedmice nakon Mesijevog bljeska u el klasiku, Ronaldo je ponovo glavni kadnidat za Zlatnu loptu "Frans fudbala".

Ako "kraljevski klub" 2. juna u Kardifu osvoji 12. titulu prvaka Evrope, dileme vjerovatno neće ni biti.

Prije toga, moćna Zidanova četa mora da pregrmi revanš jer bi, uprkos svemu, bilo nepravedno otpisati Atletiko.

Dijego Simeone nikako ne može da se izbori sa Realom u Ligi šampiona, ali je zaslužio barem još jednu šansu.

Stefan Savić je odigrao još jednu utakmicu na najvećoj mogućoj sceni, nije uspio da spriječi težak poraz Atletika, nije uspio da pokrije i ispravi Dijega Godina, koji je ispadao iz igre kod dva gola Reala.

Odnosno - Kristijana Ronalda.

Tok utakmice

Kraj utakmice, Real - Atletiko 3:0. Svemoćni Ronaldo postigao sva tri gola, Zidan pred vratima novog finala LŠ.

Simultanka Reala, Atletiku visi i četvrti gol.

86. minut: Egzibicija Kristijana Ronalda - treći gol Portugalca, 3:0 za Real! "Merengesi" grabe ka finalu LŠ, Atletiko je na konopcima.

Sjajno je Asensio prošao po desnoj strani, ponovo je ispao Godin, a zvanično najbolji fudbaler na svijetu ne prašta kada se neometan nađe na sedam metara od gola - nakon udarca glavom i projektila desnom nogom, sada je pogodio i ljevicom.

Zidan slavi pored Simeonea - Real gazi ka finalu Lige šampiona, treći put u posljednje četiri godine.

Savić je dobio žuti karton, zbog starta nad Ronaldom.

Zidan "zatvara" utakmicu - ušao je Lukas Vaskes umjesto napadača Benzeme.

73. minut: Novi gol Ronalda, projektil - 2:0 za Real!!!

Benzema i Ronaldo izigrali su Atletikovu odbranu, Francuz je dodao do Portugalca, ispao je Godin, a Savić nije mogao da ga ispravi - Ronaldu je lopta idealno "pala" na 15 metara od gola, topovskim udarcem probio je Oblaka. Real ima veliku prednost.

Atletiko mora reaguje i postigne gol, u protivnom će revanš biti teška misija.

Prava taktička bitka u u nastavku utakmice - Real čuva 1:0, Simeone pokušava izmjenama da napravi problem Zidanovoj odbrani.

68. minut: Simeone pravi i treću izmjenu, ofanzivnu naravno - umjesto ne previše zapaženog Karaska, ušao je napadač Korea.

Mijenja i Zidan - ušao je Asensio, na klupu se preselio Isko.

55. minut: Simeone pravi dvostruku izmjenu, napadač za napadača, vezista za vezistu - umjesto Gameira na terenu je Tores, umjesto Saula šansu je dobio Gaitan.

Po jedan žuti karton na startu drugog poluvremena - Isko kod Reala, pa Saul za Atletiko.

Izmjena za Real koja je bila najavljena u finišu prvog dijela - umjesto povrijeđenog Karbahala ušao je Naćo.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Ronaldo je dao 19 golova u karijeri protiv Atletika - od toga čak deset u uvodnih 25 minuta.

Kraj prvog poluvremena - Real zasluženo vodi sa 1:0.

45. minut: Simeone nema dva desna beka, Huanfrana i Vrsaljka, a bez desnog beka ostaje i Zidan - Karbahal se povrijedio, uskoro će bit zamijenjen. Na poluvremenu će ući Naćo.

32. minut: Real bolji, ali Atletiko nije bezopasan - opasan pokušaj imao je Godin, nakon ubačene lopte Grizmana iz prekida.

29. minut: Nova dobra šansa za Real - atraktivan, ali neprecizan pokušaj Benzeme, nogom preko glave na centaršut Ronalda.

Sjajna utakmica u Madridu.

Interesantan podatak nakon novog gola Ronalda - Portugalac je dao više golova u Ligi šampiona (101), nego Atletiko u cijeloj klupskoj istoriji (100).

24. minut: Real opasan svaki put kada se približi šesnaestercu Atletika. Sjajan udarac Modrića sa 20 metara - lopta je fijuknula pored gola.

17. minut: Kakva šansa za Atletiko, mogao je Simeoneov tim odmah da postigne zlatni gol - Gameiro je nakon pasa Kokea pobjegao odbrani Reala, pokušao je da dribla Kejlora Navasa, ali je kostarikanski golman fantastično reagovao.

14. minut: Real nastavlja sa napadima, Oblak je sačuvao gol Atletika nakon udarca glavom Varana.

9. minut - Real vodi, 101. gol Ronalda u Ligi šampiona!

Samo 10 minuta bilo je dovoljno Realu da napravi veliki pritisak, a samo pet minuta ofanzive da - pogodi mrežu.

Dugo je trajala akcija "merengesa" nakon kornera, lopta je kružila oko šesnaesterca, Savić je uspio da odbije centaršut Ramosa, ali ne i Kasemira, koji je vratio loptu u peterac. Ronaldo je utčao i poturio glavu - Oblak je bio nemoćan.

6. minut: Prvi ozbiljan napad Reala i odmah velika šansa - Karbahal je sjajno prošao po desnoj strani, Oblak je odbranio njegov udarac, a Benzema nije uspio da prikuca loptu u mrežu.

Počela je utakmica u Madridu.

Kakva je atmosfera uoči novog madridskog derbija, govori i ova fotografija - autobus sa igračima Reala probio se do stadiona kroz špalir navijača obučenih u bijelo.

Svoje ljubimce isped stadiona "Santjago Bernabeu" dočekali su i navijači Atletika.

Poznati su i sastavi timova, bez iznenađenja - Realu nedostaju Bejl i Pepe, u Atletiku nema povrijeđenih desnih bekova Huanfrana i Vrsaljka, kao i štopera Himenesa.

Zidan je umjesto Bejla na teren poslao Iska, u timu Atletika na poziciji desnog beka, makar po najavama, je Lukas Ernandes. Postojala je varijanta da desnog beka zaigra Stefan Savić, kao nekada u reprezentaciji Crne Gore, ali izgleda da Simeone ne želi da razdvaja provjereni štoperski tandem sa Godinom.

Četvrti put u posljednje četiri godine madridski rivali Real i Atletiko sastaju se u završnici Lige šampiona.

Biće ovo i četvrta šansa Atletika da konačno sruši Real na internacionalnoj sceni, jer su "merengesi" slavili sva tri puta, nanijevši komšijama dva bolna poraza.

Maja 2014. Real je savladao Atletiko u finalu - 4:1 u produžecima, nakon izjednačujućeg gola Ramosa u sudijsko nadoknadi.

Aprila 2015. Real je bio bolji u četvrtfinalu - 0:0 na "Visente Kalderonu", 1:0 na "Santjago Bernabeuu".

Maja 2016. Real je ponovo bio bolji u finalu Lige šampiona - na penale, nakon 1:1 u regularnom toku i u produžecima.

Dakle, svaki prethodni susret bio je neizvjestan, svaki put su nijanse prevagnule na stranu Reala. Da li će se Atletiku posrećiti prvi susret sa Realom u polufinalu Lige šampiona?

Prvi meč igra se večeras u 20.45 na stadionu Reala, revanš je u srijedu 10. maja na stadionu Atletika.

U drugom polufinalu sastaju se Monako i Juventus - prvi meč igra se sjutra u 20.45 u Monte Karlu.

Bonus video: