Kad „sveci” postanu divljaci

Pogledajte divljačke startove Edinsona Kavanija, Tijaga Mote i Anhela di Marije
1 komentar(a)
Edinson Kavani, Foto: Reuters
Edinson Kavani, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.05.2017. 11:05h

Pari Sen Žermen je prošle sezone postao šampion Francuske sa 31 bodom prednosti nad najbližim pratiocem, Lionom, a ove će vjerovatno ostati bez titule.

U derbiju 35. kola Lige 1, uzabranici Unaija Emerija su izgubili na gostovanju Nici, pa imaju tri boda manje, utakmicu više i goru gol-razliku od Monaka.

„Kneževima” je, dakle, dovoljno da dobiju dvije od preostale četiri utakmice i vrate pehar koji čekaju od 2000. godine.

Kada je Mario Baloteli donio prednost timu sa Azurne obale, „sveci” su izgubili živce i postali divljaci.

Prednjačio je Edinson Kavani, najbolji strijelac PSŽ-a. Prvo je nakon duela s Polom Bajseom, protivnika koji je potrbuške ležao na travi prignječio koljenom na leđa.

Sudija Buke nije kaznio napadača gostiju, ali jeste malo kasnije. Nakon duela uz aut liniju, lopta se otkotrljala do prostora Nicinog trenera Lusijena Favra, koji je krenuo prema njenoj, ali se Kavani zaletio i odgurnuo ga tako snažno da je Švajcarac pao. Buke mu je tada da žuti karton.

U završnici, pri vodstvu Nice 2:1, kada shvataju da im očekivana peta uzastopna titula klizi iz ruku, gosti potpuno gube živce i sportski duh.

Tijago Mota je dobio crveni karton u 90. minutu zbog udaranja Balisa, što je označilo kraj nadanjima PSŽ-a da može da izbori bod, a ubrzo nakon toga je Anastasios Donis pogodio za 3:1.

Na samom kraju, u četvrtom minutu sudijske nadoknade, đavo se uvukao i u Anhela di Mariju, koji je užasno startovao na Arnoa Sukea.

Argentinac se krvnički, s obje noge, bacio na protivnika i samo je srećom izbjegnuta teža povreda igrača Nice. Di Marija je, naravno, dobio crveni karton.

Bonus video: