Mladost opet napada lidera

Aktuelni šampion, koji ima četiri boda manje od Budućnosti, dočekuje Sutjesku, dok "plave" čeka duel protiv Grblja
2 komentar(a)
Mladost - Petrovac Milan Đurišić, Foto: Boris Pejović
Mladost - Petrovac Milan Đurišić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.04.2017. 08:21h

Kada danas u 17 časova počnu meč sa Grbljem, iza zatvorene kapije stadiona pod Goricom, fudbaleri Budućnost će znati da li imaju četiri, tri, ili eventualno samo jedan bod više od drugoplasirane Mladosti.

Jer, aktuelni prvak, koji u 15 časova na Starom aerodromu igra derbi 28. kola protiv Sutjeske, ima šansu da barem privremeno smanji razliku na samo bod i napravi maksimalni pritisak na lidera, koji je ne tako davno imao dvocifrenu prednost.

Četiri preostala meča za dan pomjerene 28. runde Telekom 1. CFL igraju se "u međuvremenu" (16.30), među njima su i jedan direktan duel za mjesto koje vodi u Evropu (Zeta - Dečić) i jedan za opstanak (Lovćen - Petrovac).

Đurišić: Imamo šampionske ambicije

Šest kola prije kraja Mladost neočekivano vjeruje - sedam osvojenih bodova u posljednja tri meča, sve pod komandom novog trenera Dejana Vukićevića, pomogli su manjem podgoričkom klubu da smanji razliku i iskoristi kikseve Budućnosti.

Ambicije aktuelnog prvaka ponovo su šampionske, posebno zbog toga što ih za četiri kola čeka direktan sudar sa liderom.

Da bi, međutim, ta utakmica odlučivala, Mladost mora da pobjeđuje - današnji protivnik je Sutjeska, finalista Kupa, koja dolazi sa trenerom kojeg za Mladost vežu najuspješniji rezultati u istoriji kluba, i na domaćoj i na međunardnoj sceni.

"Nikola Rakojević je odličan trener i poznaje u dušu svakog fudbalera Mladosti, to će nam sigurno otežati posao, kao i to što sada takođe predvodi dobar tim. Ipak, naše ambicije su pobjedničke", kaže Milan Đurišić, desni bek Mladosti, koji najavljuje „napad” na vodeću Budućnost.

"Razlika više nije tako velika, vjerujemo da možemo da stignemo Budućnost. Vjerujemo u titulu i igraćemo na pobjedu u svakom meču do kraja sezone".

Nakon uspješne serije Sutjeska je vezala dva poraza (od Dečića i Zete), ali je u međuvremenu ostvarila plasman u finale Kupa. Nikšićani, međutim, žele u Evropu i preko prvenstva...

"Mladost ima odličan tim i velike ambicije, jasno je da se ne odriče titule. Ali, i nama bodovi trebaju. Nećemo igrati u najjačem sastavu, jer su kažnjeni Bošković i Vlaisavljević, ali se ne predajemo. Ovo je samo jedna u nizu teških utakmica i znamo da će se, ako pobijedimo, stanje na tabeli znatno promijeniti", kazao je Japanac iz Sutjeske Noboru Šimura.

Lider bez prava na grešku

Suviše je Budućnost napravila kikseva ovog proljeća (čak osam na deset utakmica!) da bi sebi dozvolila luksuz da nastavi da rasipa bodove.

Ni prazne tribine (kazna FSCG zbog nedoličnog ponašanja navijača), ni povrede važnih fudbalera, ništa više ne može da bude opravdanje - lider, jednostavno, nema pravo na grešku protiv Grblja.

"Pobjeda je obaveza, moramo da budemo skoncentrisani, momci moraju da daju maksimum kako bismo stigli do važnih bodova. Znamo da nemamo pravo na grešku i to treba da bude motiv više za nas. Situacija sa povrijeđenim igračima se polako popravlja, nadam se da ćemo u preostalih šest kola izvući maksimum. Sada je, međutim, najvažnija utakmica sa Grbljem, ekipom koja igra ofanzivno, slično nama", kaže pomoćni trener Budućnosti Rade Petrović.

Grbljani su minulih dana slavili istorijski uspjeh, plasman u finale Kupa, ali u Podgoricu ne dolaze nezainteresovani za prvenstvo, naprotiv...

"Ima dosta do finala Kupa i o njemu ćemo razmišljati tek kada dođe vrijeme za to. Taj uspjeh, međutim, treba da nas motiviše da i u prvenstvu pokažemo koliko vrijedimo", kaže trener Grblja Miljan Radović.

Na Trešnjici borba za Evropu, na Cetinju žestoko za opstanak

Iako imaju tri, a uskoro će imati i šest bodova manje od trećeplasiranog Dečića (čeka se potvrda oduzimanja nova tri boda), Zeta ne odustaje od Evrope, a "pomaže" joj i raspored - ekipa Dušana Vlaisavljevića ima šansu da u direktnom duelu na Trešnjici prepolovi zaostatak za Tuzanima.

"Pobjeda u Nikšiću nas je vratila u život nakon svih problema koji su nas zadesili u ovom dijelu prvenstva. Biće teško protiv Dečića koja ove sezone bilježi odlične rezultate I koji nas je pobijedio dva puta", rekao je vezista Zete Aldin Adžović.

Eventualni trijumf Rudara u Kotoru poprilično bi relaksirao situaciju u pljevaljskom prvoligašu uoči samog finiša prvenstva i najavio definitivni bijeg iz opasne zone. Međutim, za realizaciju tog nauma trebaće mnogo više nego u nedavnom Kup revanšu u obližnjim Radanovićima.

"Nikada nije bilo lako sa Bokeljom u Kotoru, pa neće ni ovog puta. S druge strane, mislim da smo kvalitetnija ekipa i da uz malo više koncentracije i efikasnosti možemo do pozitivnog rezultata", optimista je iskusni lijevi bek Rudara Stevan Reljić.

Na Cetinju, Lovćen protiv Petrovca hvata bukvalno posljednji voz za opstanak...

"Iako je u seriji loših rezultata, Petrovac je dobra ekipa. Ipak, mi moramo da pobijedimo", istakao je golman Lovćena Mićo Perović.

Parovi 28. kola

MLADOST - SUTJESKA 15.00

ZETA - DEČIĆ 16.30

BOKELJ - RUDAR 16.30

LOVĆEN - PETROVAC 16.30

JEDINSTVO - ISKRA 16.30

BUDUĆNOST - GRBALJ 17.00

Bonus video: