Ko su potencijalni rivali Sutjeske u kvalifikacijama za LŠ: Od Seltika do Kukešija

Prvi put od ove godine, poraženi na startu ne završava evropsku priču, već je nastavlja u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope
71 pregleda 4 komentar(a)
Sutjeska, Foto: FK Sutjeska
Sutjeska, Foto: FK Sutjeska
Ažurirano: 21.05.2018. 12:42h

Fudbaleri Sutjeske znaju 14 od mogućih 16 rivala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Od ishoda prvenstava u Mađarskoj i Sloveniji, zavisi koja će dva tima biti među povlaštenima u žrijebu.

Ako Maribor osvoji titulu u Sloveniji, a ima dva boda manje od Olimpije dva kola prije kraja, biće u prvom šeširu. Tu će se naći i Videoton, ako postane mađarski prvak - ima tri boda više od Ferencvaroša, takođe dva kola prije kraja.

Ako Olimpija i Ferencvaroš dođu do Lige šampiona, mjesto među nosiocima izboriće Zrinjski (BiH) i Škendija (Makedonija).

Rivali Sutjeske mogu da budu: Ludogorec (Bugarska), Seltik (Škotska), APOEL (Kipar), Legija (Poljska), Astana (Kazahstan), Karabag (Azerbejdžan), Šerif (Moldavija), Malme (Švedska), Crvena zvezda (Srbija), Hapoel Ber Ševa (Izrael), Rozenborg (Norveška), Helsinki (Finska), Nju Seints (Vels) i Kukeši (Albanija).

Dakle, među potencijalnim protivnicima su praktično nepremostive prepreke, timovi koji će pokušati da dođu i do grupne faze - poput Seltika. Ludogoreca i Legije, ali i ekipe, koje ne djeluju zastrašujuće - kao što su Nju Seints i Kukeši, a takvi bi bili i Zrinjski i Škendija.

Nijedan crnogorski klub nikada nije prošao prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prvi put od ove godine, poraženi na startu ne završava evropsku priču, već je nastavlja u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope.

Žrijeb prve runde obaviće se 19. juna.

Samo šest ekipa kroz kvalifikacije će doći do grupne faze - 26 timova već je poznato.

To su: Barselona, Atletiko Madrid, Real Madrid, Valensija, Bajern, Šalke, Hofenhajm, Borusija Dortmund, Mančester siti, Mančester junajted, Totenhem, Liverpul, Juventus, Napoli, Roma, Inter, PSŽ, Monako, Lion, Lokomotiva Moskva, CSKA Moskva, Porto, Šahtjor, Briž, Galatasaraj i Viktorija Plzenj.

Bonus video: