Da li je Ronaldo silovao Suzan K. u Las Vegasu?

List čak donosi i transkript SMS prepiske između Ronalda i njegovog advokata Osorija de Kastra, koji ga obajveštava kako idu pregovori sa djevojkom i njenim zastupnicima
51 pregleda 17 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.04.2017. 21:37h

Ugledni njemački list "Špigel" je sredinom aprila objavio šokantnu priču da je Kristijano Ronaldo u junu 2009. u Las Vegasu silovao djevojku, te da je slučaj zataškao plateći navodnoj žrtvi 375 hiljada dolara za ćutanje.

Isti list danas je donio nastavak priče sa, kako tvrdi, dokazima da su Ronaldovi advokati pregovarali sa djevojkom Suzan K. (puno ime poznato redakciji) i da je as Reala svojeručno potpisao dokument o vansudskoj nagodbi sa njom.

List čak donosi i transkript SMS prepiske između Ronalda i njegovog advokata Osorija de Kastra, koji ga obvještava kako idu pregovori sa djevojkom i njenim zastupnicima.

Ishod pregovora, vidi se iz poruka, bio je da djevojka pristaje na 375 hiljada dolara u zamjenu za ćutanje.

"Znam da je mnogo novca, ali mislim da je to najbolje. Nije bilo lako doći do ovog rješenja", napisao je De Kastro.

Ronaldo je platio iznos, ali je žestoko negirao navode silovanja.

Ronaldo je potpisao dokument, kojim se obavezuje na isplatu ugovorene sume, a u dokumentu se ne navodi njegovo ime, već pseudonim "Topher", piše "Špigel".

Optužbe i dokumenti koje je objavio "Špigel" nisu prenijeli vodeći španski mediji, a nije ih komentarisala Ronaldova menadžerska agencija.

Nakon prvih tekstova, oglasio se čuveni agent Žorž Mendeš, koji ih je nazvao "izmišljotinama" i "budalaštinama".

Bonus video: