Murinjo: Učinio sam Mančester ponovo srećnim

"Kada se ponovo sretnemo na prvom treningu za narednu sezonu, a to će biti 9. jula, bićemo mnogo jaka grupa. Novi igrači, koji će u međuvremenu doći, zateći će momke spremne na velike stvari"
6 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.04.2017. 18:50h

Sezona je na vrhuncu, Mančester junajted tek treba da odigra ključne utakmice, ali je Žoze Murinjo siguran - slavni klub je na dobrom putu.

"Povratio sam sreću, vjeru, samopouzdanje i odlučnost, koja je nedostajala ovom velikom klubu", kazao je Murinjo.

Portugalac je preuzeo „đavole” prošlog ljeta, iz ruku Holanđanina Luja van Gala, koji je otpušten samo dan pošto je osvojio FA Kup, a godinu prije isteka ugovora.

"Van Gal je ostavio grupu odličnih momaka i izuzetno dobre odnose između fudbalera. Ono što je nedostajalo to je sreća u igri, samopouzdanje, vjera - ovaj Mančester to sada ima".

„Crveni đavoli” će već od naredne sezone biti spremni za velike stvari, ubijeđen je Murinjo.

"Kada se ponovo sretnemo na prvom treningu za narednu sezonu, a to će biti 9. jula, bićemo mnogo jaka grupa. Novi igrači, koji će u međuvremenu doći, zateći će snažnu grupu momaka, spremnih na velike stvari".

Pet kola prije kraja Premijer lige Junajted je peti na tabeli, sa bodom manje od Sitija i dva manje od Liverpula, od kojeg ima i utakmicu manje.

Jedan od ta dva tima „đavoli” će morati da preskoče ukoliko žele u Ligu šampiona, ali do evropske elite imaju i alternativni put.

On vodi preko Lige Evrope - Junajted je dogurao do polufinala, gdje se sastaje sa Seltom, a ukoliko 24. maja u Stokholmu podigne trofej, automatski će osigurati mjesto Ligi šampiona naredne sezone.

Murinjo je sa Mančesterom ove sezone već osvojio Liga Kup, dok u Premijer ligi nije poražen 24 utakmice zaredom, što je trenutno najduža serija bez poraza jednog kluba u pet najjačih evropskih liga.

Veliki broj remija - čak 13 u ligi - uključujući i posljednji u gradskom derbiju protiv Mančester sitija (0:0) koštao je „đavole” bobe za titulu.

Bonus video: