Marka: De Hea ide u Real za 70 miliona

De Hea je za povratak u domovinu spreman i da smanji godišnju zaradu, koja trenutno iznosi 12 miliona eura
1 komentar(a)
David de Hea, Foto: Reuters
David de Hea, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.04.2017. 10:02h

U Španiji tvrde da je to gotova stvar - David de Hea postaće najskuplji golman u istoriji.

Španac, kako tvrdi Marka, želi da napusti Mančester junajted i pređe u Real Madrid. Žoze Murinjo, trener Junajteda, to zna i ne želi da zaustavlja pregovore, koji su propali prije dvije godine (posljednjeg dana letnjeg prelaznog roka Real je zakasnio sa kompletiranjem dokumentacije), ali će biti obnovljeni na ljeto.

Međutim, dogovor je, piše Marka, postignut, a De Hea je za povratak u domovinu spreman i da sebi smanji godišnju zaradu, koja trenutno iznosi 12 miliona eura.

Kako navodi list, Murinjo kao zamjenu za De Heu želi Džoa Harta, koji je "vlasništvo" Mančester sitija, a trenutno je na pozajmici u Torinu.

Pep Gvardiola ne računa na De Heu, ali prelazak u redove gradskog rivala neće biti lako prihvaćem kod navijača Junajteda.

Od odlaska De Hee, Junejted će odlično zaraditi, pominje se suma od 70-75 miliona, čime bi De Hea postao najskuplji golman u istoriji i tako pretekao Đanluiđija Bufona, koji je još prije 15 godina iz Parme stigao u Juventus za 54 miliona.

Toj novac će Junajted uložiti u prelazni rok, a pregovorima o transferu De Hee, Murinjo želi, kako piše Marka, da uključi jednog od igrača koje prati sa pažnjom - Moratu ili Hamesa Rodrigesa.

Za prvog je zainteresovan i Čelsi...

Bonus video: