Anćeloti ostao i bez Kupa, najgori niz Bajerna od aprila 1995.

Borusija čudesnim trijumfom na "Alijanc areni", nakon preokreta u finišu - 3:2, izborila plasman u finale, gdje će je čekati Ajntraht
1 komentar(a)
Dembele, Foto: Reuters
Dembele, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.04.2017. 20:58h

Tanka je linija između uspjeha i neuspjeha.

Karlo Anćeloti je stigao u Bajern sa ambicijom da osvoji tri trofeja, a u samo deset dana ostao je bez dva.

Sedmicu nakon bolne, od strane sudija potpomognute eliminacije od Reala u polufinalu Lige šampiona, Bavarci su ostali i bez Kupa Njemačke.

"Oteo" im ga je najveći rival u Njemačkoj, Borusija Dortmund, čudesnim trijumfom na "Alijanc areni", nakon preokreta u finišu - 3:2.

I ne samo - pod Anćelotijevim vođstvom, Bajern ima najduži negativni niz od aprila 1995. godine - pet mečeva bez pobjede (dva u prvenstvu, dva u Ligi šampiona i sada u Kupu).

"Milioneri" su poveli u 19. minutu, golom Marka Rojsa, a kada je Bajern preokrenuo već do poluvremena, golovima defanzivaca Humelsa i Martinesa, činilo se da Anćelotijev tim drži stvar pod kontrolom.

A onda, dva šoka u finišu - Abamejang u 69. i sjajni Dembele u 74. minutu donijeli su timu Tomasa Tuhela totalni prokret.

Бавария - Боруссия Д 2:3. Обзор матча. Кубок Германии 2016/17. 1/2 финала. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Imali su Bavarci 16 minuta da se oporave, plus pet minuta nadoknade, ali ovo očigledno nisu njihovi dani.

Borusija će u finalu igrati sa Ajntrahtom iz Frankfurta, koji je noć ranije eliminisao Borusiju u Menhengladbahu, boljim izvođenjem penala nakon 1:1 u regularnom toku i produžecima.

Bonus video: