Berluskoni želio da savjetuje trenera, Kinezi nisu dali

"Silvio nije uništen, jer je jasno da bi prodaja morala da se dogodi prije ili kasnije. Međutim, bolno je sve to. Milan nije bio posao, Milan je bio ljubav, Milan je bio njegova tvorevina...", ispričao je brat Silvija Berluskonija
58 pregleda 0 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Reuters
Silvio Berluskoni, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.04.2017. 17:47h

Prvi put od kada je Milan prešao u ruke kineskog konzorcijuma, oglasio se neko iz porodice Berluskoni, koja je 31 godinu bila vlasnik "roso-nera".

Ne Silvio, najuspješniji predsjednik u istoriji italijanskog, pa i evropskog fudbala, već njegov brat Paolo, nekadašnji potpredsjednik kluba.

"Silvio nije uništen, jer je jasno da bi prodaja morala da se dogodi prije ili kasnije. Međutim, bolno je sve to. Milan nije bio posao, Milan je bio ljubav, Milan je bio njegova tvorevina... Kako se bližio dan prodaje, razočaranje je bilo sve veće, a posebno zbog toga što niko od milanskih biznismena nije pokazao interesovanje za kupovinu. To je sramota", kazao je Paolo Berluskoni.

Postojala je mogućnost da Silvio ostane počasni predsjednik kluba, ali pod jednim uslovom, koji Kinezi nisu željeli da prihvate...

"Tražio je da može da razgovara i savjetuje trenera, da mu pruži određene sugestije, ali mu nije dozvoljeno. On je imao viziju kluba, koju je gradio sa Fabiom Kapelom i Karlom Anćelotijem, a njegovo razmišljanje o funkciji počasnog predsjednika bilo je u stilu: 'Ja sam kao predsjednik osvojio više trofeja nego bilo ko, možda i ja znam ponešto, i možda bi trener mogao da me posluša, ili bar da proba'. Nije mu dozvoljeno i odlučio je da se potpuno povuče", ispričao je Paolo Berluskoni za "Gazetu delo sport".

Bonus video: