Monći gleda ka Španiji: Marselino prvi pik

Marselino i Monći su sarađivali u Sevilji u sezoni 2011/12.
0 komentar(a)
Marselino Garsija Toral, Foto: Reuters
Marselino Garsija Toral, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2017. 14:52h

Dolazak sportskog direktora Monćija kao da je predodredio da naredni trener Rome mora da bude Španac.

Posljednjih mjeseci se pominjao potencijalni povratak Luisa Enrikea u Vječni grad, potom i da je moguće da Unaj Emeri preuzme "vučicu", a sada se pojavio i treći trener koji je ime stvorio u Primeri.

U pitanju je Marselino Garsija Toral, bivši trener Viljareala i stručnjak koji je u novembru prošle godine bio na korak od preuzimanja Intera, ali je milanski klub odlučio da prednost da Stefanu Pioliju.

Italijanski i španski mediji danas redom javljaju da Marselino ima dosta dobre šanse da karijeru nastavi u Rimu samim tim što ga želi upravo Monći, koji je juče promovisan u sportskog direktora.

Monći i Marselino se dobro poznaju, jer su sarađivali u Sevilji u sezoni 2011/12. kada je 51-godišnji stručnjak smijenjen zbog ne baš dobrih rezultata.

Marselino je vodio Viljareal od januara 2013. do avgusta prošle godine kada je napustio klub svega nekoliko dana prije nego što je sezona počela. Uradio je to zbog, kako se kasnije saznalo, neguslasica sa jednim dijelom ekipe...

Roma uveliko traži trenera, iako je Lućano Spaleti i dalje na klupi, ali je njegov odlazak samo formalnost.

Spaletiju na kraju sezone ističe ugovor i navodno ne postoji šansa da bude produžen...

Bivši trener Zenita je na meti Fiorentine, kao i Intera, gdje je tek treća opcija ako "crno-plavi" ne uspiju da nagovore ni Dijega Simeonea ni Antonija Kontea da stignu na "Đuzepe Meacu".

Bonus video: