Barsa stvara novog Ćavija - isto ime, isti stil, isti talenat...

Ćavi Simons je toliko dobar, pišu svjetski mediji, da je kao 12-godišnjak već mogao da napravi transfer, da je Čelsi ponudio njegovim roditeljima Redžiliju i Pegi priličnu svotu novca da se presele u London sa svojim sinom
82 pregleda 1 komentar(a)
Ćavi simons, Foto: Mundodeportivo.com
Ćavi simons, Foto: Mundodeportivo.com
Ažurirano: 25.04.2017. 15:16h

Nakon što je u sopstvenoj školi stvorila tri briljantna igrača – Mesija, Ćavija i Inijestu, te veliki broj vrhunskih fudbalera, poput Pedra i Busktetsa, Barselona se posljednjih godina suočila sa krizom u „proizvodnji“ asova u okviru „La Masije“.

Najpoznatija fabrika talenata radi, međutim, punom parom, a svjetski mediji pišu da se u njoj trenutno fudbalski razvija dječak za koga će svijet uskoro čuti.

On je imenjak jednog od najboljih Barsinih igrača svih vremena – zove se Ćavi, ima 13 godina, i igra zadnjeg veznog.

Novi Ćavi nije Španac, ili Katalonac, već Holanđanin, a ime je dobio po fudbaleru koga bi, prognoze su, mogao da naslijedi u dresu „blau-grane“.

„Vidjeli smo se jednom u svlačionici. Rekao sam mu da se i ja zovem Ćavi. Nasmijao se, i pogladio me po kosi“, kazao je mali Ćavi.

Ćavi Simons je toliko dobar, pišu svjetski mediji, da je kao 12-godišnjak već mogao da napravi transfer, da je Čelsi ponudio njegovim roditeljima Redžiliju i Pegi priličnu svotu novca da se presele u London sa svojim sinom.

Barsa je, međutim, prilično lako ubijedila Simonse da ostanu.

Ćavi je kapiten Barsinog tima do 14 godina, koji je neprikosnoven u španskom fudbalu – na 25 utakmica ostvario je isto toliko pobjeda, iz gol razliku 164:14.

Teško je sa sigurnošću reći da će dječak koji ima 13 godina biti fudbalski as, s obzirom na to da mu predstoji proces i sazrijevanja u tinejdžerskim danima, ali vrijedi zapamtiti ovo ime – Ćavi Simons.

Nije, uostalom, ni teško...

Bonus video: