Grbalj protiv Rudara - piše li se istorija ili se nastavlja tradicija?

U revanš utakmicama polufinala Kupa traži samo jedan odgovor - ko će biti protivnik Sutjeske 31. maja u finalu, Grbalj ili Rudar.
1 komentar(a)
Budućnost - Grbalj, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Grbalj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.04.2017. 13:39h

Sjutra se igraju revanši polufinala Kupa Crne Gore u fudbalu, u kojima se traži samo jedan odgovor - ko će biti protivnik Sutjeske 31. maja u finalu, Grbalj ili Rudar.

Tim iz Radanovića ulazi u meč sa aktivnih 1:1 iz prve utakmice u Pljevljima i ima veliku šansu da ispiše istoriju - nikada do sada, naime, Grbalj nije igrao finalnu utakmicu Kupa.

Ekipa Miljana Radovića je u dosadašnjem dijelu takmičenja eliminisala aktuelnog šampiona, ekipu Mladosti, aktuelnog lidera prvoligaške tabele, ekipu Budućnosti, a sjutra ima priliku da zatvori krug i eliminiše aktuelnog pobjednika Kupa, ekipu Rudara.

Pljevljaci, s druge strane, igraju za nastavak tradicije, jer je Kup "njihovo" takmičenje - čak pet puta do sada igrali su u finalu, osvojili su četiri trofeja, što je apsolutni rekord na domaćoj sceni.

Rudar stiže u Radanoviće sa novim trenerom, Radisav Dragićević je debitovao u prvenstvu pobjedom protiv Lovćena, što može da bude dobar znak za Pljevljake pred utakmicu sezone.

U drugom polufinalnom paru treba da se odradi formalnost - Sutjeska je već obezbijedila plasman u finale pobjedom protiv Iskre u Danilovgradu sa 5:0, pa će sjutrašnji revanš kraj Bistrice biti samo jači trening za ekipu Nikole Rakojevića, kao i za goste, koji se bore za opstanak u prvenstvu.

Duel u Radanovićima zakazan je za 16 časova, dok će 30 minuta kasnije početi utakmica Sutjeska - Iskra.

Bonus video: