Mitrović: Teže je igrati u Čempionšipu nego u Premijer ligi

Nisam vjerovao kada su mi govorili da je igranje u ovoj ligi teško. Za mene je Čempionšip fizički teži nego Premijer liga", rekao je Mitrović, prenio je BBC.
0 komentar(a)
Aleksandar Mitrović, Foto: Reuters
Aleksandar Mitrović, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2017. 09:24h

Fudbaler Njukasla Aleksandar Mitrović rekao je da je važno što se njegova ekipa plasirala u Premijer ligu, ali da je takmičenje u engleskoj drugoj ligi, Čempionšipu, teže i napornije od igranja u eliti.

"Ovaj tim je poseban i zbog toga smo uspjeli da se izborimo za povratak u Premijer ligu. Nisam vjerovao kada su mi govorili da je igranje u ovoj ligi teško. Za mene je Čempionšip fizički teži nego Premijer liga", rekao je Mitrović, prenio je BBC.

Fudbaleri Njukasla plasirali su se sinoć u Premijer ligu, pošto su pobijedili Preston sa 4:1, u utakmici 44. kola Čempionšipa.

Crno-bijeli su drugi na tabeli sa 88 bodova i imaju četiri manje od Brajtona, koji je ranije obezbijedio plasman u Premijer ligu.

"Imamo šanse da osvojimo titulu u Čempionšipu, ali najvažnije od svega je to što ćemo sljedeće sezone ovdje igrati Premijer ligu", dodao je srpski reprezentativac.

Trener Njukasla Rafael Benites rekao je da je njegova ekipa napravila veliku i važnu stvar povratkom u Premijer ligu.

"Moram da čestitam igračima, trenerima, svima u klubu i u gradu. Na kraju se ovo ispostavilo kao težak zadatak, pošto je liga teška i morali smo da budemo jaki. Mnogo stvari ne možete da kontrolišete, ali ostvarili smo cilj. Ovo je ogromna stvar. Znate da nije lako nijednom timu, pogotovo kad ispadne u niži rang, da promijeni polovinu ekipe. Ovo je veoma važno dostignuće za sve nas pošto smo morali da budemo psihički jaki i da tako nastavimo iz mjeseca u mjesec", naveo je Benites.

Bonus video: