Legenda otkrila - Gvardiola dovodi Dele Alija i ruši svjetski rekord

"Dele Ali je u ovom momentu najbolji engleski igrač, jedan od najboljih u Evropi. On je zaista poseban - tehnički, radi se o vrsti igrača koje Gvardiola najviše voli", kazao je Ćavi, legenda Barselone i španskog fudbala
60 pregleda 0 komentar(a)
Dele Ali, Foto: Reuters
Dele Ali, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2017. 08:31h

Prvi put u trenerskoj karijeri Pep Gvardiola će završiti sezonu bez trofeja, ali to ga neće demotivisati da nastavi projekat u Mančester sitiju.

A za pravi projekat potrebni su pravi igrači - katalonski stručnjak će na ljeto pokušati da dovede mladu zvijezdu Totenhema i engleskog fudbala, 21-godišnjeg Dele Alija, i to za rekordnu sumu od preko 100 miliona eura!

To je engleskim medijima otkrio ni manje ni više nego Ćavi, legenda Barselone, španskog i evropskog fudbala.

"Pričao sam sa Gvardiolom, on je shvatio koliko je važno da u ekipi ima engleskog fudbalera - pravog engleskog fudbalera. Ovog ljeta će pretresti cijelu Evropu ne bi li doveo prava pojačanja, ali će prije svega vidjeti šta nudi Premijer liga", kazao je Ćavi, nekadašnji Gvardiolin saigrač, a potom i produžena ruka na terenu, kada se Pep preselio na klupu.

A najtalentovaniji i jedan od najboljih engleskih fudbalera u ovom momentu - stanuje u sjevernom Lodonu. Igra za Totenhem.

"Dele Ali je u ovom momentu najbolji engleski igrač, jedan od najboljih u Evropi. On je zaista poseban - tehnički, radi se o vrsti igrača koje Gvardiola najviše voli. Od predvodi tim na terenu, tjera saigrače da igraju na način na koji Gvardiola obožava", istakao je 37-godišnji Ćavi, koji još igra fudbal, i to u katarskom Al Sadu.

Da bi doveo Dele Alija, Gvardioli neće biti dovoljno samo da sruši svjetski rekord po visini obeštećenja, koji trenutno drži rival iz komšiluka Mančester junajted (100 miliona eura za Pola Pogbu).

Neophodno je, naime, da u tržišnoj utakmici pobijedi svog starog rivala, Real iz Madrida, koji je takođe zainteresovan za zvijezdu Totenhema. U igri su takođe Bajern i Pari Sen Žermen.

Ali je stigao u Totenhem 2014. godine iz trećeligaša MK Donsa za šest miliona eura. Odigrao je 63 utakmice za klub sa "Vajt hart lejna" i postigao 26 golova.

Bonus video: