Zvanično: Monći sportski direktor Rome

Ramon Rodriges Verdeho potpisao četvorogodišnji ugovor
1 komentar(a)
Monći AS Roma, Foto: Asroma.com
Monći AS Roma, Foto: Asroma.com
Ažurirano: 24.04.2017. 17:27h

Roma ima novog sportskog direktora - rimski klub je objavio da je angažovao Monćija.

Dosadašnji najvažniji čovjek u upravi Sevilje je sedmicama unazad imao usmeni dogovor sa Romom, prije desetak dana se u velikom stilu oprostio od "Sančes Pishuana", a sada je na novom zadatku - mora da sa "vučicom" uradi ono po čemu je postao poznat u Evropi.

"Hvala predsjedniku Džejmsu Paloti i njegovom timu, kao i Romi što su mi dali ovu priliku. Dopada mi se projekat, uzbuđen sam i radujem se što imam šansu da radim u klubu koji ima takvu istoriju", rekao je Monći za zvanični sajt Rome.

On je potpisao četvorogodišnji ugovor s opcijom i za petu sezonu, a u Romu je stigao nakon što je 17 godina radio u Sevilji kao sportski direktor.

U tom klubu je postao ikona, dovodio je igrače za male pare, a onda ih prodavao za desetine miliona eura (prije svih Danija Alveša, Žulija Baptistu, Hose Antonija Rejesa, Serhija Ramosa, Ivana Rakitića, Kevina Gameira...).

U Romi se nadaju da bi Monći mogao da bude djelimično uspješan u Vječnom gradu kao što je bio u klubu za koji je branio od 1990. do 1999. godine.

Bonus video: