Na šest bodova od lidera - za ovaj Dečić ne postoje granice

"Navijači spominju i borbu za titulu, zbog loše forme Mladosti, a posebno Budućnosti, ali mi igrači ne želimo da budemo pretenciozni", kaže najbolji strijelac Dečića Vule Vujačić
52 pregleda 6 komentar(a)
Dečić, Foto: Savo Prelević
Dečić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.04.2017. 13:48h

Jesenje otkorovenje Telekom 1. CFL, ekipa Dečića, u sjajnom je proljećnom ritmu. Ako su Tuzani u prvom dijelu sezone bili hit, sada su apsolutna senzacija.

Izabranici Edisa Mulalića su šest kola prije kraja vratili treću poziciju koju su imali na zimskoj pauzi, s razlikom što su „skratili” razliku od drugoplasirane Mladosti na samo dva, a lidera Budućnosti na svega šest bodova.

Odavno su, naravno, potukli klupske rekorde po broju osvojenih bodova (45) i ostvarenih pobjeda (13) u jednoj sezoni Telekom 1. CFL, iako je do kraja tekuće ostalo još šest kola.

Jedan od najzaslužnijih za sjajne igre Dečića je napadač Vule Vujačić, koji na kontu ima devet golova.

"U sjajnoj smo formi i prepuni samopouzdanja nakon tri vezane pobjede. Mi smo i prije njih zasluživali više od remija sa Petrovcem ili poraza u Pljevljima, makar igrom, ali... U posljednje tri utakmice uz dobru igru smo imali i dozu neophodne sreće i sada smo na korak od sna - prvog plasmana Dečića u evrokupove", priča za „Vijesti” 29-godišnji napadač.

Tuzanima slijede tri, čini se ključne utakmice u finišu sezone, pošto nakon gostovanja Zeti, dočekuju Mladost pa gostuju Budućnosti.

"Igraćemo na pobjedu u svakoj utakmici. Pokazali smo tokom ove sezone da imamo znanja i kvaliteta da igramo sa svima u ligi i zašto bismo ih respektovali? Istina, nakon naših dobrih rezultata navijači spominju i borbu za titulu, zbog loše forme Mladosti a posebno Budućnosti, ali mi igrači ne želimo da budemo pretenciozni. Ne želimo da letimo, ali ćemo dati sve od sebe da slavimo u svakoj utakmici, samo to možemo da obećamo"

Da li je porodična atmosfera i zajedništvo u ekipi razlog dobrih rezultata Dečića ove sezone?

"Nije to karakteristika samo ove generacije igrača, jer su sjajni odnosi u klubu bili i kada sam došao u drugoligaški Dečić. U mom prvom „mandatu” Dečić je izborio Prvu ligu a ja sam bio najbolji strijelac Druge lige. I tada je klub karakterisao sjajan odnos i to ne samo među igračima, već u svim strukturama kluba. Samo, ponekad, najvatreniji navijači ne shavataju da smo mi klub sa veoma skromnim budžetom i da ne treba gajiti prevelika očekivanja", kaže Vujačić, koji je sa devet golova za petama vodećem dvojcu na listi strijelaca, Đaloviću i Vujoviću iz Budućnosti (po 10).

"Iskreno se nadam da bih mogao da budem najbolji strijelac - uz podršku saigrača, zašto da ne? U svakom slučaju, najbitnije je da ekipa odigra dobro do kraja".

Bonus video: