Miodrag Radulović nastavlja da vodi Liban do istorijskog uspjeha

"Bila bi to kruna moje dosadašnje trenerske karijere i zbog toga sam odlučio da prihvatim izazov, te da uradim sve što mogu da ispunim cilj koji sam postavio i samom sebi", rekao je Radulović
154 pregleda 0 komentar(a)
Mijo Radulović, Foto: Privatna arhiva
Mijo Radulović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.04.2017. 11:54h

Crnogorski fudbalski trener Miodrag Radulović produžio je danas ugovor sa selekcijom Libana na još dvije godine.

Radulović je na kormilo libanskog nacionalnog tima došao u januaru 2015. godine, sa ciljem da ga odvede na šampionat Azije, koji se 2019. godine održava u Ujedinjenim arapskim emiratima.

"Bila bi to kruna moje dosadašnje trenerske karijere i zbog toga sam odlučio da prihvatim izazov, te da uradim sve što mogu da ispunim cilj koji sam postavio i samom sebi", rekao je Radulović.

Nekadašnji trener Budućnosti, šampion Crne Gore 2012. godine, kao član stručnog štaba mlade reprezentacije SR Jugoslavije bio je učesnik Evropskog prvenstva za mlade reprezentacije i Olimpijskih igara 2004. godine, a vodio je uzbekistanskui Pahtakor u azijskoj Ligi šampiona.

Njegova selekcija dobro je počela posljednji krug kvalifikacija za azijsko prvenstvo, savladavši u Bejrutu selekciju Hong Konga 2:0.

U grupi su još Sjeverna Koreja i Malezija, a prve dvije reprezentacije idu u završnicu.

Liban je samo jednom učestvovao u završnici prvenstva Azije, i to kada je bio domaćin.

Pod Radulovićevim vođstvom, reprezentacija nije izgubila više od godinu, a u pozitivnoj je seriji od osam mečeva - dvije pobjede i šest remija.

Bonus video: