Gvardiolina prva sezona bez trofeja: Arsenal preko Sitija do finala

"Tobdžije" trijumfovale nakon produžetaka sa 2:1
55 pregleda 0 komentar(a)
Arsenal, Foto: Reuters
Arsenal, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.04.2017. 16:54h

Pep Gvardiola će prvu sezonu u Mančester sitiju, ali i u karijeri okončati bez trofeja, Arsenal ide u rekordno 20. finale FA kupa u istoriji.

"Tobdžije" su pobijedile sa 2:1 nakon 120 minuta borbe na "Vembliju", pa je Siti poražen u polufinalu ovog takmičenja prvi put nakon 85 godina (i tada je izgubio od Arsenala).

Na londonskom hramu fudbala će se, dakle, gledati londonsko finale - 27. maja će se sastati Čelsi i Arsenal.

Sitiju je u prvom poluvremenu neopravdano poništen gol Rahima Sterlinga, ali je do prednosti stigao u 62. minutu, i to iz kontranapada koji je protivniku "spakovao" Aron Ramzi.

Jaja Ture je oduzeo loptu Velšaninu, lansirao Serhija Aguera ka golu protivnika, a Argentinac majstorski matirao Petra Čeha...

Арсенал - Манчестер Сити 2:1. Обзор матча. Кубок Англии 2016/17. 1/2 финала. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Činilo se u tom trenutku da "građani" imaju Arsenal u šaci, ali je ekipa Arsena Vengera pronašla način da reaguje.

Uradila je to već u 71. kada je Naćo Monreal iz voleja donio izjednačenje poslije centaršuta Aleksa Okslejd-Čembrlena.

Kod 1:1 su oba tima imala nekoliko šansi, Siti je dva puta pogađao okvir gola (stativa Turea i prečka Fernandinja), a šok za Gvardiolu je uslijedio u 101. minutu kada je Aleksis Sančes iskoristio gužvu u kaznenom prostoru i donio Arsenalu prolaz u finale.

"Kada vas mnogi osporavaju možete da se predate ili budete još više ujedinjeni. Mi smo pokazali da smo na sve to spremni da odgovorimo kao tim. Generalno smo odigrali odličan meč, kako je vrijeme odmicalo bili smo sve bolji. Pogotovo to mislim na period nakon što smo primili gol, i to iz naše greške", rekao je Venger.

Arsenal je uz Mančester junajted najtrofejniji tim u FA kupu, ima 12 pehara, a bio je najbolji 2014. i 2015. godine.

"Želimo trofej zbog sebe i menadžera. Nekoliko puta smo ga ove sezone ostavili na cjedilu, nadam se da sada nećemo", istakao je Ramzi.

Siti ih je osvojio pet, a posljednji 2011.

"Kada se sve sabere, imali smo više šansi od protivnika, ali ni u jednom momentu nismo zaboravili koliko naš protivnik zna da bude dobar. Sada osjećamo gorčinu, ovaj poraz nam nije prijao, ali od sjutra već moramo da mislimo na Premijer ligu", kazao je Gvardiola, čiji tim čeka borba za plasman u Ligu šampiona.

Bonus video: