Lajpcigu bod u Gelzenkirhenu, Frajburg opet u zoni Lige Evrope

Junak tima koji je prošle sezone igrao u Cvajti je bio Paskal Štencel - mladi defanzivac je u igru ušao u 85. minutu, a u 88. je probio po desnoj strani i postigao prvi gol u seniorskoj karijeri
0 komentar(a)
Frajburg, Foto: Twitter
Frajburg, Foto: Twitter
Ažurirano: 23.04.2017. 17:47h

U posljednjem meču 30. kola Bundeslige, Lajpcig je propustio šansu da priđe Bajernu na šest bodova i tako bar malo vrati neizvjesnost u praktično već riješenu trku za prvaka.

"Bikovi" su vodili u Gelzenkirhenu golom Tima Vernera od 14. minuta, ali je već na startu nastavka izjednačenje Šalkeu donio Klas-Jan Huntelar.

Шальке - РБ Лейпциг 1:1. Обзор матча. Германия. Бундеслига 2016/17. 30 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Lajpcig sada ima šest bodova više od trećeplasirane Borusije Dortmund, a sedam od Hofenhajma i praktično je obezbijedio direktan plasman u Ligu šampiona.

Frajburg se vratio na 6. mjesto Bundeslige i tako bar na još jedan vikend odbio napad sve boljeg Verdera u borbi za Ligu Evrope.

Izabranici Kristijana Štrajha su pred svojim navijačima savlkadal Bajer Leverkuzen sa 2:1, a junak tima koji je prošle sezone igrao u Cvajti je bio Paskal Štencel.

Mladi defanzivac, koji je pauzirao dva i po mjeseca zbog istegnuća ligamenata koljena, u igru je ušao u 85. minutu, a u 88. je probio po desnoj strani i postigao prvi gol u seniorskoj karijeri.

Domaći su poveli u 11. minutu preko Nilsa Petersena u 11. minutu, da bi u 60. izjednačio Kevin Foland iz penala.

Фрайбург - Байер 2:1. Обзор матча. Германия. Бундеслига 2016/17. 30 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Frajburg sada ima 44 boda, dva više od Verdera, ali kada se zna u kakvoj je formi tim sa „Vezera“, koji je u posljednjih 10 mečeva upisao osam pobjeda i dva remija, jasno je da mu neće biti lako da zadrži razliku u preostala četiri kola.

Bonus video: