Zidan: Nije odlučujuća; Enrike: Dolazimo da pobijedimo

Duel Reala i Barselone igra se u nedjelju od 20 i 45
3 komentar(a)
Zidan, Foto: Reuters
Zidan, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2017. 12:01h

Zinedin Zidan će sjutra imati trenerski debi u El Klasiku na “Bernabeuu”.

Biće to jedan od njegovih najvećih ispita u karijeri kraj klupe, jer bi Real pobjedom napravio veliki korak ka tituli, na koju čeka od 2012. godine.

U derbi sa Barsom, “merengesi” ulaze sa tri boda više i utakmicom manje.

“Nije ovo utakmica koja donosi titulu. Nećemo postati šampioni i ako pobijedimo”, kazao je Zidan.

Real ima veliku pshilošku prednost uoči meča.

Razlika u bodovima nije velika, koliko stanje ekipe – Real je u polufinalu Lige šampiona, Barsa je eliminisana, Bejl se oporavio, a Nejmara, najvjerovatnije, nema...

“Ne interesuje me pritisak rivala i situacija u timu protivnika. Real ima zadatak da pruži maksimum – trener, igrači, navijači... Ono što me interesuje kod Barselne, a što svi znaju da je riječ o ekipi koja u svakom trenutku može da napravi probleme i koja ima vanserijske igrače. U ovakvim mečevima nema favorita, jedini cilj je da pružimo igru kakvu možemo. Da li će to biti dovoljno za pobjedu, vidjećemo”, kazao je Zidan.

Za razliku od Zidana koji debituje protiv Barselone u Madridu, Luis Enrike se oprašta od derbija, jer na kraju sezone napušta Barselonu.

Nedjeljni meč je posljednja šansa da spasi sezonu...

“Ušli smo u fazu sezone u kojoj je svaki bod važan. Nismo napravili dobru uvertiru, ali mečevi Reala i Barselone uvijek izvlače najbolje iz igrača. Spremamo se da odigramo utakmicu kakvu želimo – sa posjedom lopte, dominacijom, jasnom idejom da pobijedimo”, kazao je Enrike.

Bonus video: