CFL na vrhuncu - borbe za titulu, Evropu i opstanak

Budućnost u Petrovcu, Mladost protiv Grblja u Radanovićima. Sutjeska - Zeta za Evropu, Rudar - Lovćen za opstanak
58 pregleda 5 komentar(a)
Budućnost - Dečić, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Dečić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.04.2017. 11:42h

CFL je na vrhuncu - borbe za titulu, Evropu i opstanak, ulaze u završnu fazu. Ostalo je još samo sedam kola, slijede odlučujuće borbe, a danas su na programu sve utakmice 27. runde.

Vodeća Budućnost izdržala je prošlog vikenda jak nalet drugoplasirane Mladosti i prekidom serije od šest mečeva bez pobjede sačuvala pet bodova prednosti na vrhu.

Lider je danas na teškom iskušenju u Petrovcu, koji se bori za opstanak, a drugoplasirana Mladost na još težem - u Radanovićima protiv Grblja, gdje je poražena šest puta zaredom.

"Samo ekipe koje imaju kvalitet mogu da dobiju utakmicu nakon 0:2, kao što smo mi uradili protiv Rudara. Budućnost ima kvalitet, a problem su nam napravile brojne povrede. Vjerujem, međutim, da je kriza igre i rezultata prošlost", kaže pomoćni trener Budućnosti Vladan Tomić.

Povrede i izostanci, međutim, nisu prošlost - povrijeđeni Radunović, Raičević, Hočko i Mitrović i dalje su van stroja, a pridružio im se i suspendovani Đalović.

"Svako od njih nam nedostaje, ali očekujemo da momci koji istrče na teren daju maksimum i osvoje tri boda", dodao je Tomić.

Budućnost ima lijep bilans u Petrovcu, gdje nikad nije izgubila u prvenstvu - na 16 mečeva pod Malim brdom ostvarila je 10 pobjeda, uz šest remija.

Osim tradicije, protiv domaćina je i tabela - Petrovac je u zoni baraža za ispadanje, pošto je ovog proljeća dobio samo jednu od devet utakmica.

"Psihološki momenat mora da bude pravi, jer više nemamo pravo na kiks. Budućnost je u prošlom kolu prekinula lošu seriju i doći će u Petrovac da trijumfuje. Pokušaćemo da ih spriječimo, vjerujem da možemo", kazao je Aleksandar Nedović, trener Petrovca.

Čak šest puta zaredom Mladost je izgubila u Radanovićima - ako u Crnoj Gori postoji tim koji je za aktuelnog šampiona „crna beštija”, onda je to Grbalj.

"Imamo nevjerovatno loš bilans tamo, i ponovo nas čeka teška utakmica, jer Grbalj ima dobru ekipu, koja igra dobar fudbal. I mi, smo, međutim, u pravom ritmu nakon dvije pobjede", kaže kapiten Mladosti Mirko Raičević.

Kraj Bistrice je mogao da se igra derbi za Evropu, ali je pitanje da li je Zeta više u toj priči nakon novog gubitka tri boda administrativnim putem.

Zato je ekipi Sutjeske veći konkurent Dečić, koji ima isti broj bodova (42), te u ovom kolu mnogo lakši zadatak - Tuzani, naime, dočekuju otpisano Jedinstvo.

"Svaka utakmica do kraja sezone biće teška, slijedi serija mečeva sa ekipama koje su u samom vrhu, ali ćemo se boriti kako bismo ostali fokusirani na naš glavni cilj, plasman u Evropu", kaže Nikola Rakojević, trener Sutjeske, koji je prošle nedjelje u Tuzima doživio prvi poraz, tek u sedmoj utakmici.

"Ritam utakmica subota-srijeda je ostavio traga na igračima, ali vjerujem da smo porazom od Dečića prevazišli taj krizni momenat".

I borba za opstanak je na vrhuncu, a u Pljevljima se igra krucijalna utakmica - Rudar, sa četvrtim trenerom ove sezone, Radisavom Dragićevićem, ima šansu da pobjedom nad Lovćenom napravi veliki korak, ujedno i “poklopi” Cetinjane, koji imaju tri boda manje.

"Nema mnogo filozofije. Protiv Lovćena moramo da pružimo i više od trenutnog maksimuma, jer samo tako možemo do izuzetno važnog trijumfa", optimista je mladi vezista Rudara, Milija Golubović.

U sličnoj poziciji je i Iskra, koja ima priliku da pobjedom kod kuće protiv Bokelja napravi ogroman korak ka opstanku, ali i definitivno otpiše Kotorane.

PAROVI

Dečić - Jedinstvo

Iskra - Bokelj

Zeta - Sutjeska

Rudar - Lovćen

Petrovac - Budućnost

Grbalj - Mladost

Sve utakmice počinju u 16.30 časova

Bonus video: