TENZIJE U HRVATSKOM FUDBALU

Mamić prijeti Vešoviću: Pratiće te moji ljudi

"Recimo, kazaću svom čovjeku da pripazi na Vešovića, koji na gotovo svakoj utakmici spominje majku sudiji", kazao je Mamić
51 pregleda 6 komentar(a)
Vešović, Foto: Http://www.nk-rijeka.hr/
Vešović, Foto: Http://www.nk-rijeka.hr/
Ažurirano: 21.04.2017. 11:44h

Mnogo tenzija u Hrvatskoj uoči raspleta fudbalskog šampionata, u kome se Rijeka i Dinamo bore za titulu.

Tenzije je dodatno podgrijala odluka disciplinskog sudije Saše Pavličić Bekića da kazni najboljeg igrača Dinama Hilala Sudanija jednom utakmicom suspenzije, zbog udaranja Luke Cepana, fudbalera Lokomotive.

Sudani je dobio kaznu, iako sudija na tom meču nije vidio, niti sankcionisao potez Alžirca.

Kazna je, međutim, uslijedila na osnovu prijave trećeg lica – fudbalera nižerazrednog kluba Plomina Gorana Kvalića...

Sve se to dogodilo uoči meča između Hajduka i Dinama, koji bi mogao i da odluči trku, u kojoj Rijeka trenutno ima četiri boda prednosti.

Odluka o suspenziji Sudanija razjarila je Zorana Mamića, Zdravkovog brata, nekadašnjeg trenera Dinama, a sada Al Aina iz Abud Dabija, koji se obreo na Riječane, a posebno na našeg reprezentativca Marka Vešovića...

”Od danas imam posebnu misiju. Imam puno poznanika i prijatelja u hrvatskom fudbalu, mnogo igrača koje dobro poznajem, pronaći ću nekog u četvrtoj ligi koji će pozorno pratiti svaku utakmicu HNL-a i prijavljivati igrače Hajduka, Osijeka, Rijeke i ostalih za „j..... majke“ sudijama, za psovanje ili bilo kakvo drugo nesportsko ponašanje. Recimo, kazaću svom čovjeku da pripazi na Vešovića, koji na gotovo svakoj utakmici spominje majku sudiji, na Ristovskog takođe iz istog razloga. Pobrinuću se da ako bilo što primijeti uvijek nekoga prijavi, pa da vidimo kako će sve to izgledati, izjavio je Zoran Mamić.