Rambo, Stijena, Supermen - Savić: Osjećam da moje vrijeme tek dolazi

“Bila je to zaista sjajna noć, atmosfera na stadionu je bila izuzetna, prava fudbalska, i veoma sam ponosan što sam bio učesnik tog spektakla”, rekao je Savić za “Vijesti” nakon eliminacije Lestera i novog plasmana Atletika u polufinale
0 komentar(a)
Savić, Foto: Reuters
Savić, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.04.2017. 11:15h

Atletiko je konstanta u evropskoj eliti, drugi put zaredom, a treći u četiri godine igraće u polufinalu Lige šampiona.

Stefan Savić je u takvom timu, ne samo akter, već i jedna od glavnih figura u svim velikim rezultatima u posljednje dvije sezone.

Crnogorski Rambo, Stijena, Supermen... kako su ga, u skladu sa situacijom, nazivali španski mediji i navijači, sinoć je na terenu proslavio prolaz među četiri najbolje ekipe u Evropi, nakon dobijene bitke sa prvakom Engleske, i opasnim napadačima Lestera...

“Bila je to zaista sjajna noć, atmosfera na stadionu je bila izuzetna, prava fudbalska, i veoma sam ponosan što sam bio učesnik tog spektakla”, rekao je Savić za “Vijesti”.

Iako je poveo sredinom prvog poluvremena, u kome je pokazao izrazitu tehničku superiornost u odnosu na rivala, uz 1:0 iz prvog meča, Atletiko je morao da se izbori za polufinale pred naletima “lisica” u drugih 45 minuta.

“Lester je ekipa slična našoj. Jaki su i čvrsti, opasni iz kontri, ali mogu da ugroze gol i na više načina. Sve je krenulo kako smo željeli, Saul je dao gol i otvorio nam vrata polufinala. Međutim, nismo se prošetali, Lester nam je napravio mnogo problema u drugom poluvremenu. Očekivali smo da će nas napasti, ali možda ne onako žestoko i sa svih strana. Na poluvremenu su uveli snažnog Uljou, napravili pritisak dugim loptama, stvorili dosta problema. Ispostavilo se da je bilo najvažnije što u prvom meču nismo primili gol, a to je bio i naš cilj pred revanš. Takođe, još jednom smo pokazali koliko smo jaki, kompaktni i stabilni.”, kazao je Savić.

Stabilnost se, međutim, ogleda najviše u tome što je do završnice Atletiko došao nakon dva bolna poraza u finalima Lige šampiona, od Reala 2014. i prošle godine.

Savić je, nakon prošlogodišnje tuge u penal-ruletu, najavio da će “kolćonerosi” imati snage i kvaliteta da se ponovo upuste u borbu za najveći trofej...

“Malo ko je vjerovao, mnogi su nas otpisali, mislili da nećemo moći da se oporavimo od tog poraza. Ali, mi smo Atletiko, mi se nikada ne predajemo, mi vjerujemo u sebe i ono što radimo. Obećali smo navijačima da ćemo se vratiti, i tu smo - ponovo, među najboljima. Presrećan sam zbog navijača, oni nam daju nevjerovatan motiv i energiju, mi se zaista trudimo da ih usrećimo”, naglasio je Savić.

Ekipa koja za tri godine dva puta dođe do finala, i izgubi ih na takav način, u produžecima, do kojih je doveo gol Ramosa u 94. minutu (2014) i nakon penala (2016), logično je da želi i da razmišlja o tituli, prvoj u istoriji kluba.

Logično je i da se sa nestrpljenjem čeka žrijeb...

“Zaista ne razmišljamo o protivniku. Nema smisla, jer su u polufinalu Lige šampiona samo vrhunske ekipe. Ko god nam dođe, čekaće nas dva tijesna meča, ali sigurni smo da niko ne voli da igra protiv nas. Teško gubimo u dvije utakmice, pokazale su to prethodne sezone”, ističe Savić.

Moje vrijeme tek dolazi

Finiš tekuće i rasplet u Ligi šampiona, te borbi sa Seviljom za treće mjesto, Atletiko dočekuje, čini se, u top formi.

Neporažen je skoro dva mjeseca, od 26. februara i duela sa Barselonom na “Kalderonu” u Primeri (2:1) – na prethodnih 11 mečeva ostvario je sedam pobjeda i četiri remija, uz svega četiri primljena gola.

“Podigli smo formu u posljednje vrijeme, na najboljem nivou smo u dosadašnjem toku sezone. Slijede nam utakmice odluke u paklenom ritmu, vjerujem da ćemo izdržati do kraja u ovom ritmu”, ističe Savić, koji je ove sezone odigrao 42 utakmice u svim takmičenjima.

“Osječam se odlično, igram dobro, fizički sam spreman, imam samopouzdanje. Zaista sve ide kako treba, prezadovoljan sam, a osjećam da moje vrijeme tek dolazi”, zaključio je 26-godišnji Mojkovčanin.

Grizman je vanserijska klasa

Savić je saigrač jednog od najboljih fudbalera današnjice. Antoan Grizman, realno, nije u rangu Mesija i Ronalda, ali je, definitivno, odmah iza njih – daje golove, asistira, preuzima odgovornost, gradi igru...

“On je vanserijska klasa, ponosni smo što ga imamo. On je naša snaga, lider, izuzetan saigrač. Imati takvog igrača pokazuje i koliko je veliki klub Atletiko veliki. Nadam se da će ostati, svi želimo da ostane”, rekao je Savić.

Bonus video: