"Dama" je spremna za uraganske napade

Juventus stigao u Kataloniju sa pobjedom od 3:0, ali Alegri najavio da mu ne pada na pamet da prepusti Barseloni da dominira
67 pregleda 1 komentar(a)
Đanluiđi Bufon, Foto: Reuters
Đanluiđi Bufon, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.04.2017. 10:22h

Čuvena "remuntada" protiv Pari Sen Žermena (6:1 nakon 0:4) prije četrdesetak dana uplašila je fudbalsku Evropu, dokazala da je Barselona apsolutno spremna na sve - da li je Juventus ostao imun na takav rezultat i preokret koji je Barsu lansirao u četvrtfinale Lige šampiona?

Javnost je složna, PSŽ i Juve nemaju mnogo sličnosti, ali „stara dama” zna da joj pobjeda od 3:0 iz prve utakmice neće značiti ništa ako se nađe u „kandžama” Lionela Mesija, Luisa Suaresa, Nejmara...

"Napad, napad, napad... A onda, još jači napad", objasnio je Luis Enrike kako bi Barsa trebalo da odigra večerašnji revanš četvrtfinala.

Prisjetio se odlazeći trener „blaugrane” kako je to bilo protiv Pari Sen Žermena.

"Ovo je slična situacija kao pred revanš sa Parižanima, ali u teoriji možemo da postignemo manje golova i prođemo. Iskreno, naš cilj je da probamo da postignemo pet golova, jer vjerujem da će i Juve imati šanse da makar jednom zatrese mrežu", rekao je Enrike.

Juve može da učini da se Barsa ne pita

Enrike je, dakle, nacrtao kako bi želio da izgleda meč na „Nou kampu”, ali Juve je ove sezone, pogotovo u prvoj utakmici protiv Barse prije osam dana, jasno stavio do znanja da ima dovoljno kvaliteta da ne dozvoli Barsi da se pita puno. Ili da se, kao u većem dijelu meča u Torinu, uopšte ne pita...

"Ako damo prvi gol, publika će nas nositi do drugog. A ako postignemo i taj drugi, treći će sam doći... Nemamo šta da izgubimo, samo da napadnemo što jače možemo", ističe Enrike.

Imao je i poruku za navijače:

"Oni koji su napustili stadion u 80. minutu protiv PSŽ-a su propustili da gledaju kako se piše istorija. Ovo je još jedna šansa za pisanje istorije, zato neka svi budu uz nas do posljednjeg sudijskog zvižduka", dodao je bivši trener Rome i Selte.

Barselona je u seriji od 15 uzastopnih trijumfa na svom terenu u Ligi šampiona, niz želi da nastavi i večeras, ali ova pobjeda mora da bude senzacionalna protiv jedne od najorganizovanijih ekipa na Starom kontinentu.

Treba joj i insipirisani Lionel Mesi, koji ima motiv više - da dođe do 500. gola u dresu katalonskog velikana. Trenutno je na 498...

Italijani: Alegri, želimo isti Juve kao u Torinu

Italijanski mediji su očarani partijom Juventusa protiv Barse u Torinu. Očarani su toliko da u Kataloniji ne žele da gledaju strogo defanzivni Juve...

"Poruka za Maksa Alegrija je: Želimo isti Juve kao u prvoj utakmici. Jer, tim koji pobjeđuje se ne mijenja", napisao je Kalćomerkato.

Stvarnost je da Juveu nije potrebna ista utakmica kao ona prva, ali najavljuje se da će Alegri u revanšu suprotstaviti Barsi isti tim - sa Iguainom, Dibalom, Mandžukićem, Kvadradom, Pjanićem...

"Bili smo fenomenalni u prvom meču. Dibala? Naravno, ali i cijeli tim, počev od Bufona na golu", rekao je Alegri.

Dibala se oporavio od povrede zgloba koju je zaradio u nedjelju protiv Peskare i gotovo izvjesno će biti na terenu od prvog minuta.

"Idemo u Barselonu da igramo, da pokušamo i da se mi pitamo. Krajnji cilj je plasman u polufinale", dodao je Alegri.

Juve je posljednji put sa tri gola razlike izgubio prošle sezone u Kupu Italije kada ga je savladao Inter (3:0, ali je "dama" prošla nakon penala).

Bonus video: