Partizan savladao Zvezdu i sačuvao nadu u titulu

"Vječiti rivali" sada dijele prvo mjesto...
17 komentar(a)
Leonardo FK Partizan, Foto: Žurnal.rs
Leonardo FK Partizan, Foto: Žurnal.rs
Ažurirano: 18.04.2017. 17:49h

Partizan je sačuvao nadu u titulu pobjedom na stadionu "Rajko Mitić" - savladao je Crvenu zvezdu sa 3:1 i izjednačio se na prvom mjestu sa "vječitim rivalom".

Beogradski velikani nakon prvog kola plej-ofa Superlige imaju po 40 bodova, s tim što bi "crveno-bijeli" bili šampioni ako i na kraju timovi budu imali isti broj bodova.

Razlog: Zato što je Zvezda bila prva nakon regularnog dijela.

Partizan je poveo u 21. minutu golom Leonarda iz slobodnog udarca, a domaćin je uzvratio odmah na startu drugog poluvremena kada je odličnu akciju krunisao Boaći.

Zvezda je desetak minuta nakon izjednačenja bila bolja, a onda ju je presjekao pogodak Tavambe kojem je prethodila greška golmana Manojlovića.

Od tog trenutka se na terenu pitao samo Partizan, a tačku na 154. derbi stavio je Leonardo desetak minuta prije kraja.

"Primili smo dva gola iz prekida, to nismo smjeli. Vratili smo se nakon prvog pogotka, ali kasnije nismo uspjeli. Nismo mogli da se izborimo s dugim loptama Partizana koje su išle na Tavambu", rekao je crnogorski trener na klupi Zvezde Miodrag Grof Božović.

Partizan nije poražen već 28 mečeva zaredom, a u toj seriji su i tri utakmice sa Zvezdom u kojima je slavio dva puta i jednom remizirao.

"Rekao bih da smo pokazali ko je najbolji tim u Srbiji. Srećan sam zbog igrača, navijača... Ništa još nismo uradili, čeka nas završnica prvenstva i Kupa i već od sjutra se okrećemo narednim utakmicama. Željeli smo da igramo svoju igru, mislim da smo u dobrom dijelu meča to uspjeli, izuzev prvog dijela drugog poluvremena. Došli smo da pobijedimo i u tome smo uspjeli", istakao je trener Partizana Marko Nikolić.

Bonus video: