Bavarci sa Levandovskim traže čudo na "Bernabeuu"

Poljak se oporavio za revanš, Madriđani brane pobjedu od 2:1 iz Minhena
0 komentar(a)
Levandovski, Foto: Reuters
Levandovski, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2017. 13:11h

Real Madrid je spreman da zada konačan udarac Bajernu, ali sumnja li iko u Evropi da će Bavarci tek tako prepustiti aktuelnom prvaku da ode u polufinale Lige šampiona?

Nakon prve utakmice u Minhenu, Madriđani su u prednosti pobjedom od 2:1, a Karlo Anćeloti će večeras, za razliku od te utakmice, makar moći da izabere najjači mogući tim - vraća se Robert Levandovski, a dobre su šanse da mjesto u odbrani zauzme i oporavljeni Mats Humels.

I Real i Bajern su prije šest dana pokazali dva lica u dva poluvremena - Njemci su u prvom dominirali, vodili sa 1:0 i promašili penal, a onda se sve promijenilo kada je Kristijano Ronaldo izjednačio i Havi Martines dobio drugi žuti karton. Do kraja, Bajern je mogao i da bude deklasiran...

Sve to govori da pred večerašnjih 90 minuta u španskoj prijestonici ništa nije riješeno.

"Niko ni ne pomišlja na to da smo u Minhenu završili posao. Bajern ima snagu da okrene situaciju, ali imamo je i mi. Znamo da će oni početi jako, Bajern je tim koji drži do sebe, i ne razlikuje se mnogo kada igra kod kuće ili u gostima. Čeka nas teških 90 minuta", rekao je Zinedin Zidan.

U odnosu na prvi meč, Real je oslabljen neigranjem Gareta Bejla. "Nije spreman, nadam se da će brzo biti sa nama, jer nam je potreban. Hoće li igrati u „el klasiku” za vikend? Ne znam, nadam se da hoće, ali ne mogu da kažem da će biti na terenu", dodao je francuski trener.

„Faktor” Levandovski može da bude presudan, ali...

"Povratak Levandovskog daje mnogo opcija Bajernu. Međutim, nisam preokupiran time ko će da igra za Bajern. Vjerujem u moj tim, jaki smo u svim linijama", istakao je Zizu.

Anćeloti: Da nadoknadimo propušteno

Karlo Anćeloti se vraća u Madrid, prvi put od kada je napustio klupu Reala i spreman je da šokira publiku na „Santjago Bernabeuu”.

"Dvomeč nije riješen, pred nama je još 90 minuta u kojima će snage odmjeriti vrhunski timovi", jasan je Anćeloti.

Real je u seriji od 12 mečeva bez poraza na svom terenu u Ligi šampiona (10 trijumfa i dva remija), dok je Bajern u 12 utakmica protiv Reala u Madridu slavio dva puta, jednom je remizirao, a izgubio je devet puta...

"Zadovoljan sam kako smo igrali u prvom poluvremenu, da smo poveli sa 2:0, a trebalo je da bude tako, vjerovatno bi sve bilo drugačije. Ali, u duelima ovakvih ekipa odluče nijanse, neki trenutak inspiracije ili greška pojedinca", dodao je Italijan.

Bez obzira na sve - Zidan ostaje?

Zinedin Zidan je nedavno iznenadio izjavom da još ne zna da li će ostati na klupi Reala i naredne sezone, pa je Florentino Peres odmah reagovao.

„Marka” prenosi da je predsjednik „kraljevskog kluba” odmah razgovarao sa Zizuom i rekao mu da ne postoji šansa da napusti mjesto trenera, te da je produžetak ugovora do jula 2018. godine samo formalnost. Zidan je, dakle, dobio podršku bez obzira na ishod sezone.

Real, međutim, ima veliku šansu da 2017. pamti kao jednu od najuspješnijih u istoriji.

Prvi je u Primeri sa tri boda više i utakmicom manje od Barselone, koju dočekuje u „el klasiku” 23. aprila, a blizu je i plasmana u polufinale Lige šampiona.

Posljednji put Real je istovremeno bio šampion Španije i Evrope 1958. godine.

Bonus video: