Vječiti derbi 154. put - utakmica za titulu

Zvezda šest kola prije kraja ima tri boda više od Partizana i šansu da pobjedom riješi sve, dok Partizan želi da se trijumfom izjednači sa komšijama
0 komentar(a)
Crvena zvezda - Partizan, Foto: Mozzartsport.com
Crvena zvezda - Partizan, Foto: Mozzartsport.com
Ažurirano: 18.04.2017. 09:47h

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastaće se danas 154. put u borbi za bodove, ovaj put u utakmici koja bi, gotovo izvjesno, mogla da odluči ko će osvojiti šampionsku titulu.

Nakon "polovljenja bodova" u srpskoj Jelen Super ligi Zvezda ima tri boda više od komšija i ukoliko slavi pred svojim navijačima šampionska trka bila bi praktično završena.

Sa druge strane, Partizan želi trijumf kojim bi se izjednačio sa crveno-bijelima i preostalih šest kola u plej-ofu učinio izuzetno zanimljivim.

"Teško je nešto reći o derbiju a da se čovjek ne ponavlja. Slijedi najvažnija utakmica i za Partizan i za nas. Pritisak je veliki, posebno jer ova utakmica može da riješi pitanje šampiona. Imamo prednost domaćeg terena i pokušaćemo da pobijedimo, posebno jer smo u prošlom derbiju ostali dužni našim navijačima zbog slabe igre", kazao je trener Crvene zvezde Miodrag Božović Grof, najavivši da će njegov tim igrati ofanzivno.

"Nećemo se braniti jer ne umijemo, ne vježbamo to. Trudićemo se da napadamo, a nadam se da neće doći do pada koncentracije i da ćemo sačuvati našu mrežu".

Ovo je treći "vječiti derbi" ove sezone. Partizan je jesenas na svom stadionu slavio na 1:0, dok je nedavno, početkom marta, na stadionu Zvezde bilo neriješeno 1:1.

"Nama treba pobjeda i izaći ćemo da igramo ono što igramo u svakoj utakmici - da nametnemo svoje kvalitete, da neutrališemo kvalitete protivnika koji ih ima, i to mnogo, i da kroz pametnu igru još jednom dođemo do kvalitetnog rezultata", rekao je trener Partizana Marko Nikolić.

Duel na stadionu "Rajko Mitić" igra se danas u 17.30 časova.

Bonus video: