Bajern za prolaz mora da napravi nešto što niko nikada protiv Reala nije

"Sigurno se nećemo predati bez borbe. Neće biti lako, Real je favorit, ali i mi imamo izgleda za prolaz," kazao je kapiten Bajerna Filip Lam.
6 komentar(a)
Bajern - Real, Foto: Reuters
Bajern - Real, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2017. 10:15h

Samo šest dana nakon prve utakmice u Minhenu, u kojoj je Real u prvom poluvremenu preživio penal i bio na putu da bude nokautiran, a u nastavku preokrenuo i propustio priliku da do vrha napuni mrežu Bavaraca - već večeras je na programu revanšu u Madridu.

Četvrtfinale Lige šampiona i novi evropski "klasik" - prvak Evrope traži potvrdu trijumfa iz Njemačke od 2:1, a tim Karla Anćelotija senzacionalnu pobjedu i prolaz.

Koliko je težak zadatak pred slavni njemački klub, govori i podatak da će za plasman u polufinale morati da urade nešto što niko nikada nije uradio u Ligi/Kupu šampiona - da izbace Real nakon što je španski tim u prvom susretu slavio na gostovanju.

Real je kroz svoju evropsku istoriju samo jednom od 31 slučaja ispao kada je u prvom susretu slavio na gostovanju, ali se to nikada nije dogodilo u elitnom takmičenju Starog kontinenta. Madriđani gostujuću pobjedu nisu iskoristili jedino 1994. godine u 3. kolu Kupa UEFA, kada su kod kuće poraženi od danskog Odensea sa 2:0, ispustivši trijumf od 3:2 iz prvog meča.

"Sigurno se nećemo predati bez borbe. Neće biti lako, Real je favorit, ali i mi imamo izgleda za prolaz," kazao je kapiten Bajerna Filip Lam.

Nadu Bavarcima daje Robert Levandovski - igrač koji je ove sezone postigao 38 golova na 40 utakmica, vraća se u tim nakon što je zbog povrede ramena propustio prvu utakmicu.

"Dobro se osjećam. Sve je u redu i spreman sam za nastup", kazao je Levandovski.

Poljak nije u dobrom sjećanju Madriđanima, nakon što je 2011. postigao čak četiri gola protiv Reala u prvom meču polufinala LŠ, noseći dres Borusije Dormund.

Bonus video: