Sada je u igri i Van Bronkhorst

Van Bronkhorst je holandski trenerski đak, baš onaj tip koji Barsa traži, a šanse su mu veće i samim tim što dobro poznaje ambijent unutar i oko kluba
55 pregleda 0 komentar(a)
Đovani van Bronkhorst, Foto: Google.com
Đovani van Bronkhorst, Foto: Google.com
Ažurirano: 17.04.2017. 15:21h

Pojavio se još jedan kandidat za klupu Barselone, po katalonskom shvatanju fudbala - potpuno legitiman.

U pitanju je Đovani van Bronkhorst, sadašnji trener Fejnorda i bivši fudbaler "blaugrane" koji je na "Nou Kampu" igrao od 2003. do 2007. godine.

Van Bronkhorst je holandski trenerski đak, baš onaj tip koji Barsa traži, a šanse su mu veće i samim tim što dobro poznaje ambijent unutar i oko kluba.

Ovaj 42-godišnji stručnjak se samostalno trenerskim poslom bavi od 2015. kada je preuzeo Fejnord neposredno nakon što je baš u tom klubu u kojem ima status legende okončao igračku karijeru.

Sa Fejnordom je na dobrom putu da osvoji titulu koju na "De Kajpu" čekaju još od 1999. godine.

Nakon što je postalo jasno da Luis Enrike na kraju sezone napušta Barsu, španski mediji su objavili imena makar desetak kandidata koji bi mogli da ga naslijede.

Pored Van Bronkhorsta, tu su i Horhe Sampaoli, Ernesto Valverde, Ronald Kuman, Maurisio Poketino (koji je rekao da nikada neće voditi Barsu zbog istorije u Espanjolu)..., a vjeruje se da je poslu zapravo najbliži Enrikeov pomoćnik Huan Karlos Unsue.

Bonus video: