Igrači Liona podnijeli krivične prijave zbog divljaštva na Korzici

Predsjednik Liona Žan Mišel Ola kazao je francuskim medijima da će pokrenuti krivični postupak protiv šefa obezbjeđenja Bastije Antonija Agostinija, ali ne protiv kluba
141 pregleda 0 komentar(a)
bASTIJA, Foto: AFP
bASTIJA, Foto: AFP
Ažurirano: 17.04.2017. 12:45h

Fudbaleri Liona Antoni Lopes, Matje Gorgelan i Žan Filip Mateta podnijeće krivične prijave protiv Bastije i NN lica zbog fizičkog napada, koji se dogodio juče, uoči meča i po završetku poluvremena.

Oko 50 ultra-navijača korzikanskog kluba napali su igrače Liona na zagrijavanju, zbog čega je utakmica kasnila 50 minuta.

Po završetku prvog poluvremena definitivno je prekinuta, jer su navijači ponovo uletjeli u teren i fizički nasrnuli na goste.

"Krivične prijave su podnijete", rekao je tužilac Nikolas Besone.

Predsjednik Liona Žan Mišel Ola kazao je francuskim medijima da će pokrenuti krivični postupak protiv šefa obezbjeđenja Bastije Antonija Agostinija, ali ne protiv kluba.

"Šef obezbjeđenja je udario Lopesa. To je neviđen incident i mora da snosi posljedice. Bilo bi pogrešno identifikovati klub sa jednim čovjekom, a ne mogu da zaboravim da su igrači Bastije svojim tijelima štitili naše igrae", rekao je Ola.

Bonus video: