Slavile ekipe kojima je više trebalo, bezbolan remi Bajerna

Lajpcig u debitantskoj sezoni obezbijedio kvalifiakcije za Ligu šampiona , Bajern bez golova na "Baj areni"
0 komentar(a)
Marko Rojs, Foto: Www.taringa.net
Marko Rojs, Foto: Www.taringa.net
Ažurirano: 15.04.2017. 18:46h

Lajpcig je kući slavio protiv Frajburga u 29. kolu i zadržao je prednost od sedam bodova na drugom mjestu u osnosu na prvog pratioca, Hofenhajm. Tim trijumfom novajlija u najjačoj njemačkoj ligi, Lajpcig, obezbijedio je učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Remijem Bajerna u Leverkuzenu, Lajpcig sada zaostaje osam bodova za liderom. Bavarcima se nije isplatilo kombinovanje sastava (u susret revanšu u Madridu sa Realom u Ligi šampiona) na "Baj areni", a na najboljeg strijelca Poljaka Roberta Levandovskog, zbog suspenzije i nijesu mogli računati. To je doamća ekipa iskooristila da sačuva mrežu i osvoji veliki bod u borbi za opstanak. I to, iako je posljednjih pola sata bajwr igrao s aigračem manje ankon crvenog kartona hrvatskom internacionalcu Tinu Jedvaju.

Na trećem mjestu je Hofenhajm, pošto su se i izabranici Julijana Nagelsmana odlično snašli u velikoj razmjeni golova i sa 5:3 su savladali Menhengladbah.

Važan trijumf zabilježila je i Borusija Dortmund, a "milionere" je do pobjede vodio najbolji igrač i tek oporavljeni Marko Rojs. On je u uvodnim minutama petom iza leđa psotigao spektakularan gol. Dortmund suvereno drži četvrtu poziciju sa bodom manje od Hofenhajma, pa će se učitelj, Tomas Tuhel, boriti za direktan plasman u Ligu šampiona sa učenikom Nagelsmanom.

Боруссия Д - Айнтрахт 3:1. Обзор матча. Германия. Бундеслига 2016/17. 29 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Volfsburg je u borbi za opstanak ostavrio važan trijumf nad Ingolštatom, baš kao i Majnc nad Hertom. Slavio je, međutim, i Augsburg pa će borba za očuvanje statusa bundesligaša biti nastavljena do karja.

Volfsburg iam 33 boda, dok Majnc i Augsburg, koji je na mjestu baraža za doigravanje sa trećeplasiranim timom Bundeslige 2, imaju po 32 boda.

Rezultati:

Majnc - Herta (Laca 45+1)

Borusija D. - Ajntraht 3:1 (Rojs 3, Sokratis 34, Obamejnag 86 - Fabijan 29)

Hofenhajm - Borusija M. 5:3 (Salai 9, 24, Demirbej 58, 89, Ut 75 - Vestergard 31, Štindl 35, Dahud 78)

Lajpcig - Frajburg 4:0 (Poulsen 36, Verner 42, Keita 51, Deme 90)

Volfsburg - Ingolštat 3:0 (Sutner (autogol) 45+1, Mali 68, Gomes 80)

Augsburg - Keln 2:1 (Hintereger 5, Verhaeg (penal) 23 - Maks (autogol) 65)

Bajer - Bajern 0:0

Bonus video: