Kako je Serhio Ramos postao najbolji golgeter među defanzivcima

Ramos je ove sezone stigao do brojke od 10 pogodaka, manje od njega postigli su Garet Bejl (9), Isko (7) i Hames Rodriges (6)
0 komentar(a)
Serhio Ramos, Foto: Reuters
Serhio Ramos, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.04.2017. 16:53h

Serhio Ramos, superzvijezda Reala, postao je najbolji golgeter među defanzivcima, zahvaljujući tome što je do iznemoglosti vježbao prekide i “tjerao”, asove poput Bekama i Ronalda, da ga uče kako da se što bolje snađe u šesnaestercu.

To je za ESPN otkrio nekadašnji član stručnog štaba Reala, Brazilac Paulo Kampos, koji je bio u madridskom klubu sa Vanderleijem Luksemburgom, u sezoni 2005/06.

“Najmanje tri puta sedmično, Ramos je ostajao 40 minuta duže na treningu, a zbog njega su na terenu bili Ronaldo i Bekam, kao i Kasiljas na golu. Bekam je centrirao, Ronaldo pokazivao Ramosu male trikove, a on je bio tako talentovan i sa mnogo osjećaja za loptu i prostor”, ispričao je Kampos.

Ramos je tada imao samo 19 godina, i tek je bio došao iz Sevilje, za tada basnoslovnih 25 miliona eura...

“Uvijek je bio ambiciozan mladić. Znam da i danas, nakon toliko godina i toliko golova, vježba iste stvari, kao kada je počinjao”, rekao je Kampos.

Serhio Ramos je mnogo puta u karijeri postizao važne golove za svoj tim, a pogodak u posljednjim trenucima finala Lige šampiona 2014. godine omogućio je Realu da dođe do desete evropske titule.

Ramos je ove sezone stigao do brojke od 10 pogodaka, manje od njega postigli su Garet Bejl (9), Isko (7) i Hames Rodriges (6).

“Njegove fizičke karakteristike su fascinantne, gotovo je nemoguće zaustaviti ga kada ima dobru loptu. Ima izuzetan odraz, a napornim vježbanjem može bolji od svih da predvidi gdje će lopta završiti”, objasnio je Kampos.

Bonus video: