Kanonada Sutjeske - Nikšićani peticom već osigurali finale Kupa

Iskra - Sutjeska 0:5, Rudar i Grbalji igrali 1:1 u Pljevljima. Revanši su za 14 dana
2 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.04.2017. 16:05h

Sutjeska će 31. maja na stadionu pod Goricom imati drugu šansu da osvoji prvi trofej Kupa u samostalnoj Crnoj Gori.

Dilema je samo ko će joj biti protivnik u finalu - Rudar ili Grbalj, nakon za goste povoljnijih 1:1 u prvom meču polufinala, danas u Pljevljima.

Kaznena ekspedicija Nikole Rakojevića protutnjala je Danilovgradom i pobjedom protiv Iskre sa impresivnih 5:0 već osigurala plasman u finale. Revanš kraj Bistrice za 14 dana biće samo formalnost.

Trijumf Nikšićana od 5:0 ujedno je i najubjedljiviji koji je jedan crnogorski tim ostvario u polufinalu Kupa od 2006. godine.

Sutjeska je povela u 3. minutu golom Vlaisavljevića, a kada je isti igrač u 22. još jednom pogodio mrežu, bilo je jasno da Iskra prekida seriju od pet uzastopnih pobjeda. Kovačević je u 37. povećao na 3:0 i najavio potom dimaćina, dok su trijumf u nastavku sa po jednim golom uljepšali Ivanović u 53. i Zarubica u 66. minutu.

Ovo je šesta pobjeda Sutjeske u posljednjih sedam mečeva, uz jedan remi u prvenstvu - sve to nakon dolaska Rakojevića na kormilo.

Sutjeska je samo jednom u samostalnoj Crnoj Gori igrala u finalu Kupa, i to u prvom izdanju, 2007. godine, kada je poražena od Rudara 2:1.

U Pljevljima, u drugom polufinalnom meču, Rudar je protiv Grblja poveo već u 5. minutu golom Draška Božovića, i sve do finiša imao priželjkivanih 1:0.

Onda se sve okrenulo u tren - Grbljani su 12 minuta prije kraja preko Nedića postigli gol u gostima, izjednačili na 1:1 i ugrabili status favorita za plasman u finale uoči revanša u Radanovićima 26. aprila.

Rudar je aktuelni i četvorostruki osvajač najmasovnijeg takmičenja, a ove sezone preko Kupa traži iskupljenje za očajne igre u prvenstvu. Sudeći po prvom meču, izabranici Milana Lešnjaka nisu baš na najboljem putu...

Grbalj, koji je u prethodne dvije runde eliminisao Mladost i Budućnost, imaće u revanšu šansu da izbori svoje prvo finale Kupa.

Bonus video: