Šansa za Evropu: Rudar sa Grbljem u Pljevljima

"Protivnik je kvalitetan, neugodan, već nas je pobijedio ovog proljeća i svakako nas čeka komplikovan posao", rekao je trener Pljevljaka Milan Lešnjak
0 komentar(a)
Milan Lešnjak Rudar, Foto: Boris Pejović
Milan Lešnjak Rudar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.04.2017. 10:48h

Posrtanje u prvenstvu Pljevljaci će pokušati da nadomjeste dobrim rezultatom u Kupu, takmičenju za koje su se odavno specijalizovali (Rudar je aktuelni i četvorostruki osvajač). Pod tim se, za početak, podrazumijeva pozitivan ishod današnjeg „prvog poluvremena” dvomeča sa Grbljem.

Kako, međutim, ostvariti planirano kada je lopta u protivničkoj mreži postala misaona imenica? Na to pitanje ni trener Rudara Milan Lešnjak nema precizan odgovor.

"Mislim da ne igramo toliko loše, koliko teško stvaramo prilike, a i kad uđemo u šansu izostane realizacija. Zato moramo biti i pažljivi i strpljivi, jer ovo je takmičenje gdje se igraju dvije utakmice, tako da ova prva ništa ne rješava. Kup je definitivno ostao naša jedina kapija za Evropu i učinićemo sve da kroz nju prođemo. Protivnik je kvalitetan, neugodan, već nas je pobijedio ovog proljeća i svakako nas čeka komplikovan posao. Vjerujem, ipak, da možemo do konačnog cilja, tim prije što nemamo kadrovskih problema", kaže strateg pljevaljskog prvoligaša.

Grbalj je u osmini finala Kupa eliminisao Mladost, aktuelnog prvaka, a u četvrtfinalu i Budućnost, aktuelnog lidera na tabeli.

Može li tim iz Radanovića da napravi korak više, da eliminiše i akteuelnog pobjednika Kupa i prvi put u samostalnoj Crnoj Gori plasira se u finale najmasovnijeg takmičenja.

Odgovor na to pitanje, po treneru Miljanu Radoviću, teško će se dobiti nakon današnje prve utakmice.

"U dosadašnjem dijelu takmičenja pokazali smo da znamo da igramo na rezultat. Nikom nije lako sa nama, neće biti lako ni Rudaru. Neće, naravno, ni nama biti lako, igramo protiv odličnog tima i želimo da ostvarimo rezultat koji će nam omogućiti da u revnšu igramo za prolaz. Ovo je tek prvo poluvrijeme, i ne vjerujem da će se finalista dobiti nakon današnjeg duela", kaže Radović, koji ne računa na suspendovanog vezistu Vojina Pavlovića.

Duel pod Golubinjom igra se u 16 sati. Revanš je u Radanovićima 26. aprila.

Bonus video: