Dva traga - Islamska država ili ultra-ljevičari?

"Zidojče cajtung" tvrdi da je u pismu, koje je našla policija, navedeno da odgovornost za napad preuzima Islamska država, zbog sukoba u Siriji, ali policija nije sigurna da je riječ o vjerodostojnoj poruci, već sumnja da je u pitanju zavaravanje tragova
6 komentar(a)
dortmund, Foto: Reuters
dortmund, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.04.2017. 08:35h

Njemačka policija prati dva traga u istrazi ko je odgovoran za napad na autobos fudbalera Borusije, javljaju njemački mediji.

"Zidojče cajtung" tvrdi da je u pismu, koje je našla policija, navedeno da odgovornost za napad preuzima Islamska država, zbog sukoba u Siriji, ali policija nije sigurna da je riječ o vjerodostojnoj poruci, već sumnja da je u pitanju zavaravanje tragova.

Kako javlja magazin "Fokus", prihvatljivija je teorija da su napad izveli pripadnici militantnih ljevičarskih navijačkih grupa, jer je Borusija, navodno, simbol desnice i neo-nacizma, te da pismo služi da bi policija krenula pogrešnim tragom.

Iz tužilaštva i policije su obavijestili da će se pres-konferencija, na kojoj će biti predstavljeni prvi rezultati istrage, održati u 14 časova.

Bonus video: