Sve je isto na Apeninima - opet svi jure Juve

"Pa šta ako je došao Ronaldo? Ne vjerujem da to garantuje titulu", rekao je trener Rome Euzebio di Franćesko
57 pregleda 2 komentar(a)
RONALDO, Foto: Reuters
RONALDO, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.08.2018. 10:15h

Ljetnji prelazni rok je nagovijestio da se italijanski fudbal vraća na veliku scenu, da li je stvarno tako pokazaće sezona koja bi mogla da bude mnogo zanimljivija nego prethodne.

Juventus, sedmostruki uzastopni prvak, brani titulu, i to sa pojačanjem o kojem su klubovi u Seriji A mogli samo da sanjaju posljednjih desetak godina - stigao je Kristijano Ronaldo, pa je Juve i dalje ogroman favorit za Skudeto.

"Pa šta ako je došao Ronaldo? Ne vjerujem da to garantuje titulu", rekao je trener Rome Euzebio di Franćesko.

Upravo je Roma jedan od timova koji je stvoren da ide ka vrhu (ostala je bez Alisona Bekera i Rađe Naingolana, ali su stigliHavijer Pastore, Džastin Klajvert, Stiven N’Zonzi, Brajan Kristante...), iako u ovom trenutku italijanski mediji vjeruju da je snaga broj dva na Apeninima - Inter.

"Ulazimo u sezonu u kojoj će biti mnogo izazova, kako u Italiji, tako i u Evropi. Jedva čekamo da počne", rekao je trener "stare dame" Masimilijano Alegri.

Ronaldo je mega pojačanje, vratio se Leonardo Bonući iz Milana, stigli su i Emre Džan i Kanselo... Juve je, istina, ostao bez Đanluiđija Bufona (PSŽ), Gonsala Iguaina(Milan), Klaudija Markizija (sporazumno raskinuo ugovor), Kvadva Asamoe (Inter), ali u sezonu definitivno ulazi jači nego što je bio. Naravno, sve zbog faktora CR7.

"Napadamo Ligu šampiona", poručio je Alegri da ga ove sezone Evropa ipak najviše zanima.

A Inter? Doveo je sedam pojačanja - Naingolana, Lautara Martinesa, Stefana de Fraja, Asamou, Matea Politana, Baldea Keitu i Šimea Vrsaljka, ali i sačuvao okosnicu ekipe koja je osigurala povratak u Ligu šampiona.

"Jaki smo, baš smo jaki. Sve što smo zamislili uspjeli smo da realizujemo i prezadovoljan sam timom koji imam", kaže trener Lućano Spaleti.

Serija A kreće danas od 18 časova iz Verone - u grad Romea i Julije dolazi Juve sa Ronaldom i veliki je favorit protiv Kjeva.

"Domaći fanovi su jedva došli do karte za utakmicu. Navijači Juvea gore od želje da vide na djelu Ronalda", piše "Tutosport".

Sezona u Seriji A pamtiće se i po povratku Karla Anćelotija. Tu je nakon devet godina, sada vodi Napoli, nakon epizode van Apenina na klupama Čelsija, Pari Sen Žermena, Real Madrida i Bajerna.

"Uzbuđen sam, Italija je moja kuća i ovdje se osjećam najprirodnije", rekao je Anćeloti.

Napolitanci nisu mnogo kupovali, najveća pojačanja su Simone Verdi i francuski bek Kevin Malki, ali je Anćeloti zadovoljan urađenim.

"Nismo mnogo kupovali, ali je Aurelio de Laurentis (vlasnik kluba) ispunio obećanje koje mi je dao kada sam došao. Koje? Nije prodao nijednog igrača za kojeg sam rekao da mi je potreban", istakao je iskusni stručnjak, čiji tim večeras od 20.30 gostuje Laciju.

Milan je prošle sezone razočarao uprkos velikim ulaganjima, ovog ljeta je čini se pametnije nastupao na tržištu.

Novi sportski sektor na čelu sa Leonardom i Paolom Maldinijem je doveo Iguana, stigao je i talentovani štoper Matija Kaldara, a tu su i novajlije Ivan Strinić, Alen Halilović, Timue Bakajoko, Samu Kastiljeho i iskusni golman Pepe Rejna.

Sezonu 201/8/19. obilježiće i povratak Parme u elitu, koja je posljednji put u Seriji A bila 2014/15.

Parovi 1. kola (danas): Kjevo - Juventus (18), Lacio - Napoli (20.30);

Nedjelja: Torino - Roma (18), Bolonja - Spal, Empoli - Kaljari, Parma - Udineze, Sasuolo - Inter (20.30);

Ponedjeljak: Atalanta - Frozinone (20.30);

Odloženo: Milan - Đenova, Sampdorija - Fiorentina.

Bonus video: