Mirko Vučinić o sjećanjima iz Rima i Torina, fudbalskoj budućnosti...

Vučinić je u Romi stekao reputaciju jednog od najboljih napadača u "kalću", a sa Juventusom osvojio prva tri "skudeta" u sedmogodišnjem nizu
70 pregleda 3 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: Savo Prelević
Mirko Vučinić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.05.2018. 14:40h

Juventus će u nedjelju vjerovatno i matematički proslaviti sedmu uzastopnu titulu, jer dva kola prije kraja Serije A imaju šest bodova više i za 16 golova bolju gol-razliku od Napolija.

Šampionsko slavlje sprema se u Rimu, na "Olimpiku", nakon meča sa Romom.

Mirko Vučinić je jedan od igrača koji spaja dva kluba, u modernoj istoriji italijanskog fudbala.

Vučinić je u Romi stekao reputaciju jednog od najboljih napadača u "kalću", a sa Juventusom osvojio prva tri "skudeta" u sedmogodišnjem nizu.

"Prva titula mi je, naravno, najdraža. Dao sam veliki doprinos. Postigao sam i prvi od dva gola protiv Kaljarija, kada smo osigurali naslov", sjeća se Vučinić.

Za Romu ga vežu drugačije, ne toliko trofejne, ali veoma lijepe uspomene...

"Osvajali smo Kup Italije, pa Super kup, a doživio sam i da deset hiljada navijača dođe na trening kamp da nas podrži, nakon eliminacije od Arsenala u Ligi šampiona. U Romi sam odigrao, možda, i utakmicu života, protiv Čelsija. Dao sam dva gola u veoma važnom momentu", kaže Vučinić.

Italijanske novinare je zanimala i njegova budućnost, te da li je definitivno odustao od fudbala. Ništa se nije promijenilo po tom pitanju.

"Još razmišljam, ne znam da li ću ostati u svijetu fudbala. Trenutno uživam sa porodicom i moja dva sina", kazao je Vučinić, koji u oktobru puni 35 godina.

Prošlo je skoro tri godine od kada je Vučinić odigrao posljednji meč u dresu Al Džazire.

Nakon teške povrede koljena, prošle godine je odigrao jedno poluvrijeme u dresu reprezentacije Crne Gore, na prijateljskom meču sa Iranom, te nekoliko minuta u duelu sa Poljskom, u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Mundijal.

Bonus video: