Dvije karte za finale - Sutjeska u Danilovgradu, Grbalj u Pljevljima

Rudar dočekuje Grbalj, Iskra u Danilovgradu protiv Sutjeske. Oba meča igraju se sjutra u 16 časova, revanši su 26. aprila
1 komentar(a)
Iskra - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Iskra - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.04.2017. 12:48h

Prve polufinalne utakmice Kupa Crne Gore igraju se sjutra.

Dvije karte za finale, a jedna, možda takođe dvije - za plasman na evropsku scenu.

Aktuelni osvajač Kupa, Rudar, koje je u prvenstvu na ivici zone direktnog ispadanja, ima ponovo šansu da se iskupi u najmasovnijem takmičenju, koje je osvajao već četiri puta. Mora, međutim, da eliminiše Grbalj - ekipu koja je u osmini finala i četvrtfinalu izbacila dva vodeća tima u prvenstvu, Mladost i Budućnost.

Ekipa Miljana Radovića igra za svoje prvo finale.

Prva utakmica igra se sjutra u Pljevljima u 16 časova, revanš je u Radanovićima 26. aprila.

U Danilovgradu, možda još zanimljivije polufinale - Iskra dočekuje Sutjesku u duelu timova koji su zajedno ostvarili 10 pobjeda na posljednjih 11 utakmica.

Iskra je hit drugog dijela prvenstva, poslije Lovćena osvojila je najviše bodova, a nalazi se u seriji od čak pet uzastopnih trijumfa. Surtjeska je takođe procvjetala nakon dolaska Nikole Rakojevića, na posljednjih šest mečeva ostvarila je pet pobjeda, uz jedan remi.

Sutjeska ima šansu da se drugi put plasira u finale Kupa i da se bori za prvi trofej u najmasovnijem takmičenju u samostalnoj Crnoj Gori. Za Iskru, ovo polufinale je već istorijsko...

Prvi meč je sjutra na stadionu "Braća Velašević" u 16 sati, revanš je za dvije sedmice u Nikšiću.

Bonus video: