Juve sprema zid za trio MSN

Barsa nakon spektakularnog prolaska protiv Pari Sen Žermena pred velikim izazovom - čeka je dvomeč sa Juventusom. Prva utakmica večeras u Torinu u 20.45
6 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Reuters
Luis Suares, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.04.2017. 10:58h

Najbolji napad svijeta protiv jedne od najbolje organizovanih odbrana - tako bi najjednostavnije mogao da se najavi prvi četvrtfinalni duel Lige šampiona između Juventusa i Barselone u Torinu.

Čvrst bedem petostrukog uzastopnog prvaka Italije sa golmanom Đanluiđijem Bufonom, Đorđom Kjelinijem, Leonardom Bonućijem i ostalima pred sobom ima najteži mogući zadatak - da sačuva mrežu protiv Barseloninih čarobnjaka i udarnog trija Lionel Mesi - Luis Suares - Nejmar.

Trio MSN je ove sezone ukupno dao 90 golova, od kojih 18 u Ligi šampiona, ali je Juventus u tom takmičenju primio samo dva pogotka, pa će biti jako interesantno ko će izaći kao pobjednik iz tog dvoboja.

Trener torinske „stare dame” Masimilijano Alegri ne može da se pohvali skorom protiv Barselone, samo je jednom slavio u devet međusobnih mečeva, među kojima je poraz u finalu Lige šampiona 3:1 u Berlinu prije dvije godine.

Ništa nije nemoguće

"Ništa nije nemoguće. Moramo da odigramo perfektno na tehničkom nivou i da vjerujemo da možemo da eliminišemo Barselonu", rekao je Alegri, koji je znao da namuči Katalonce sa Milanom, iako je imao mnogo slabiji tim nego sada.

Barselona na sjever Italije nije otputovala u dobrom raspoloženju zbog poraza u Malagi 2:0, čime je propustila novu šansu da stigne madridski Real na 1. mjestu Primere.

Ipak, kako vrijeme odmiče, sve je izvjesnije da će Katalonci sve karte baciti na Ligu šampiona u odlazećoj sezoni trenera Luisa Enrikea.

"Ovo su utakmice u kojima znate da opuštanja ne smije da bude. Svaki od 11 igrača koji bude na terenu mora da u svakom trenutku bude na visini zadatka, jer ekipe poput Juvea ne praštaju greške - kazao je Enrike koji u ovom meču ne može da računa na Serhija Busketsa.

Dino Zof upozorava Katalonce

Legendarni italijanski golman Dino Zof vjeruje da Juventus ima realne šanse da eliminiše Barselonu, kao i da se „staroj dami” nikada ne može desiti da ispadne iz Evrope na način na koji je to uradio Pari Sen Žermen.

Zof je, naravno, mislio na osminu finala kada je slavila sa 6:1 u revanšu i tako anulirala minus iz Pariza od 4:0.

"Juventus je mnogo jači u nokaut fazi od Pari Sen Žermena i siguran sam da nikada sebi ne bi dozvolio da bude eliminisan nakon pobjede od 4:0. Barsa se nikada ne bi vratila u igru protiv Juvea", rekao je Zof koji jako cijeni Katalonce.

"Oni nisu isti tim kakav su bili ranije, promijenili su nekoliko igrača, ali su i dalje među najboljima na svijetu. Trio u napadu Mesi-Suares-Nejmar je velika garancija, ali Juve je napredovao mnogo od onog međusobnog finala 2015. kada je Barsa pobijedila. Uz to, sada ima dva igrača top klase kao što su Gonsalo Iguain i Sami Kedira".

Kada pričamo o Juveu, pričamo o veoma jakom kolektivu koji je spreman da natjera Barsu da pruži sve što ima", istakao je Zof, koji je branio za Juve od 1972. do 1983. godine.

Bonus video: