Atletiko uz pomoć čudesnog Savića zaustavio Real

Crnogorski reprezentativac je čudesnom intervencijom na gol-liniji spriječio pogodak Ronalda. Pepe doveo domaće u vođstvo, Grizman izjednačio
51 pregleda 0 komentar(a)
Savić i Benzema, Foto: Reuters
Savić i Benzema, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.04.2017. 16:18h

Atletiko je usporio Realov put ka tituli - 1:1 na "Santjago Bernabeuu", u velikom madridskom derbiju!

Prvak Evrope je poveo golom Pepea u 52. minutu, izjednačio je Grizman u 85, ali potez po kojem će se pamtiti derbi izveo je defanzivac. I to Stefan Savić!

Intervencija godine odbrambenog fudbalera - tako su španski mediji okarakterisali potez crnogorskog reprezentativca u 32. minutu.

Kristijano Ronaldo se našao u gol šansi, uputio jak i precizan udarac, golman Oblak je već bio savladan kada je Savić iznikao na gol-liniji i čudesnom intervencijom spriječio vođstvo Reala u prvom poluvremenu.

"Impresivno", "monstruozni Savić", "Ronaldo očima ne vjeruje"... samo su neki od komentara navijača koji su preplavili društevene mreže.

Ronaldo je već vidio loptu u mreži, kada je Savić postavio glavu i nevjerovatnom reakcijom još jednom pokazao kakav je defanzivac. Fudbaleri i navijači Reala nisu mogli da se načude čudu...

Zahvaljujući Saviću, ali i golmanu Janu Oblaku, koji je odbranio zicer Benzemi početkom nastavka, Atletiko je dugo odilijevao Realu. Sve do 53. minuta.

Ni Savić, ni Oblak, međutim, nisu mogli ništa kod sjajnog udarca glavom Pepea - Kros je centrirao, a Portugalac sa desetak metara pogodio sam ugao, pa je Real poveo sa 1:0. Zasluženo, jer je do tog momenta imao više šansi od Atletika.

Veliku šansu da izjednači već u 60. minutu propustio je, međutim, Fernando Tores - izašao je sam na gol Reala, ali je Kejlor Navas odbranio njegov udarac.

Bila je to samo najava izjednačenja. Kostarikanski golman ništa nije mogao pet minuta prije kraja - Korea je sjajno gurnuo loptu u prostor za Grizmana, koji u situacijama "jedan na jedan" sa čuvarom mreže rijetko griješi - pogodio je bliži ugao i "kolćonerosi" su izjednačili na 1:1.

Ostalo je pet minuta do kraja, plus četiri nadoknde, ali Real nije mogao ništa - Barselona večeras u Malagi ima šansu da ga pretekne na vrhu.

Реал Мадрид - Атлетико 1:1. Обзор матча. Чемпионат Испании 2016/17. 31 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Nimalo prijatna situacija za tim Zinedina Zidana, bez obzira na utakmicu manje od Katalonaca...

Bonus video: